Duurzaamheid bij Droomvallei Uitgeverij

Duurzaamheid is voor mij, Esther, uitgever en auteur bij Droomvallei Uitgeverij, heel belangrijk. Als 15-jarige was ik zo onder de indruk van de Posbank dat ik donateur werd van Natuurmonumenten. Dat ben ik tot op de dag van vandaag gebleven.
Ik koos op de HTS de afstudeerrichting milieukunde en stond mede aan de wieg van een onderzoekscentrum op het gebied van duurzaamheid bij Avans Hogeschool, waar ik jarenlang voor heb gewerkt. Totdat ik ontslag nam in verband met de toename van de werkzaamheden voor mijn uitgeverij.

Als ik het nieuws lees, denk ik regelmatig: waar zijn we mee bezig met z'n allen. Oorlogen, bosbranden, teruglopen van de biodiversiteit, machtsstrijd tussen landen die alles doen om de economie te verbeteren, uitputting van de grondstoffen … ik kan er slecht tegen. Dat maakte dat ik mij de afgelopen jaren heb ingezet voor de vluchtelingen, bijvoorbeeld door de actie Jij een boek, zij een boek voor de vluchtelingenkinderen. Die actie gaat natuurlijk gewoon door! Maar ik ga meer doen.

Het verdwijnen van het bos in Nederland in combinatie met de bosbranden in Brazilië en Siberië zette mij extra aan het denken. Toevallig ben ik een uitgeverij en wordt papier gemaakt van bomen. Alhoewel er ook allerlei houtvrije en gerecyclede opties zijn, waar ik gebruik van maak, en de drukkers aan alle milieukeurmerken voldoen, wilde ik meer doen. Daarom heb ik me verbonden aan een aantal organisaties die zich bezighouden met het verbeteren van het klimaat. Dit mede na een oproep op Facebookboek, waar veel reacties op kwamen.

Wat heb ik gedaan?

Zoeken via Ecosia Deze zoekmachine plant voor elke zoekopdracht een boom en gaat ook nog eens beter om met je gegevens.  (Deze zoekmachine had ik al wat langer in gebruik).

Ik deed een donatie aan Justdiggit. Ze houden zich bezig met het vergroenen van de planeet, bijvoorbeeld in woestijngebieden. Wist je dat groene gebieden veel minder warm zijn dan 'kale' gebieden? En dat uitgedroogd land wordt veranderd in groen gebied vind ik geweldig! En heel zinvol, denk ik zelf.

Na een tip via Facebook heb ik via 8billiontrees mijn eigen Amazone Droomvallei bos aangekocht. Er worden maandelijks bomen bij geplant, doordat ik een abonnement heb genomen. Ik vind het lastig dat dit wat moeilijker 'controleerbaar' is, maar ik ga er maar vanuit dat ze het geld goed besteden.

Ik denk nog na over bomen voor koeien.  Voor een donatie van 10 euro planten ze een boom in of bij een weiland met koeien of andere dieren. Ik begrijp alleen niet goed waarom de boeren dat zelf niet doen.

Hebben jullie een goede suggestie voor mij? Laat het mij vooral weten!

En voor alle bestellers bij Droomvallei Uitgeverij heb ik een erg leuke verrassing! Het is naar de drukker. Binnenkort wordt het met de bestellingen meegestuurd of nagezonden. Voor de bijen. Enzo. Gaaf he! Als je het niet voor jezelf kunt gebruiken, is het een leuk cadeau voor iemand anders.

groeipapier droomvallei uitgeverij

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 160 reviews.
Scroll naar boven