Even voorstellen: Esther van der Ham, uitgever.

Mijn naam is Esther van der Ham, uitgever en auteur. Ik ben een techneut, studeerde civiele techniek aan de HTS en Technische Bedrijfskunde aan de TUE. Ook heb ik veel (kinder)coach- en schrijfopleidingen afgerond. Ik was als kind al dol op lezen, zat het liefst de hele dag met mijn neus in een boek.

Esther van der Ham
Esther van der Ham

In 2011 heb ik mijn uitgeverij opgericht. In eerste instantie om mijn eigen boeken uit te geven. De uitgeverijen die ik het had opgestuurd vonden de boeken prima, maar te weinig commercieel. Ik vond het zonde om ze op de plank te laten liggen, omdat ik dacht dat veel mensen er iets aan zouden kunnen hebben. Dat bleek ook zo te zijn. De voorleesinkleurboeken, en ook de boeken die ik daarna schreef, werden enthousiast ontvangen. Voor veel van de kinderboeken die ik schreef, maakte ik zelf de illustraties. Een paar jaar later heb ik mijn uitgeverij opengesteld voor ondernemende, zelfstandige auteurs die vol enthousiasme samen met mij hun boek willen maken en promoten.

Zelf heb ik inmiddels meer dan 20 kinderboeken geschreven en een drietal romans. Er zijn 35 auteurs betrokken bij Droomvallei Uitgeverij en het aantal uitgegeven boeken loopt richting de 200.

Goede doelen

Door de uitgeverij kan ik mij ook inzetten voor kinderen die het minder goed hebben. Zo maakte ik samen met Elsbeth de Jager boeken voor de vluchtelingenkinderen om hen te helpen met het verwerken van hun trauma's: Jamil & Jamila. Deze boeken zijn vertaald in meer dan 15 talen. Ik maakte diverse reizen naar de vluchtelingenkampen om de boeken te brengen, soms met Elsbeth, soms met Oscar, soms met hen allebei. Voor mij is het belangrijk om een bijdrage te leveren aan een betere en mooiere wereld. Daar zet ik mijn eigen talenten en middelen graag voor in. Ik hoop dat nog lang te kunnen doen.

Meer over de werkwijze van mijn uitgeverij lees je hier.

Esther van der Ham - Controle!
Mijn eerste roman: Controle!

Droomvallei Uitgeverij - creatief en inspirerend
Kinderen in een vluchtelingenkamp kleuren een kleurplaat die ik heb gemaakt.

Met Elsbeth de Jager in Libanon

 

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 160 reviews.
Scroll naar boven