Interview met Droomvallei auteur Mirjam Hildebrand

Elsbeth de Jager interviewt Mirjam Hildebrand – auteur van Rumme Rups

Mirjam is psychologe en heeft  een grote passie voor schrijven.  Als kind verzon ze verhalen die ze uitwerkte in een schriftje, maar in haar puberteit raakte ze een beetje uit die flow en schreef ze alleen in haar dagboek.

Het schrijven vond ze terug tijdens een periode van ziekte. Ze schreef diverse verhalen die ze inzond voor schrijfwedstrijden. Deze verhalen werden opgenomen in bundels en dat moedigde haar aan om verder te schrijven.

“Met schrijven beleef je regel voor regel wat er gebeurt, dat kan niet anders. Elke zin moet kloppen in het geheel. Je moet dus in het moment zijn. Soms zijn er zoveel kanten die een verhaal op kan gaan, terwijl het ook kan gebeuren dat de zinnen tevoorschijn komen alsof de letters al gedrukt waren. Ook komt het voor dat mijn karakters nog moeten rijpen, het verhaal moet zich nog uitkristalliseren. Net als in het echte leven: soms heb je het gevoel dat alles gaat zoals het gaan moet, een andere keer zie je overal kansen en op weer andere momenten sta je voor je gevoel stil.”

Rumme Rups geschreven door Mirjam Hildebrand uitgegeven door Droomvallei Uitgeverij
Rumme Rups geschreven door Mirjam Hildebrand uitgegeven door Droomvallei Uitgeverij

Mirjam vond het fijn om het verhaal van Rumme steeds completer te maken. Rumme is een rupsje dat angstig is om uit te groeien tot een vlinder. Hij is bang om te falen en bang voor groei en verandering.

“Zelf dacht ik dat ik weinig last had van faalangst, maar toen ik terug ging denken, merkte ik dat ik geregeld mijn vraag niet stelde tijdens een vergadering of behoudend was in een rollenspel. Het stoere rupsje Rumme was ook bang. Maar hij liet zijn angst zien aan zijn vrienden en kreeg tips om vooruit te komen. Ik denk vaak aan hem en kom nu ook beter voor mezelf op. Ik durf meer te proberen en mijn zwakte te laten zien.”

Al vrij snel in het schrijfproces van Rumme Rups kwam Mirjam in contact met illustratrice Britta Reinhard van Illutié. Zij tekende een rupsje en vanaf dat moment groeide de getekende Rumme tegelijk met de tekst. Toen Rumme op het laatst van Britta ook nog groene ogen kreeg in plaats van blauwe was hij helemaal zichzelf.

Ook bij Mirjam hielpen de sociale media een handje mee bij het vinden van een uitgever. Op Twitter las ze over Esther, Droomvallei Uitgeverij en het boek ‘De dolfijn met sproeten’ dat als thema pesten heeft.  Op Facebook ontdekte ze mensen die boeken uitgaven bij Droomvallei Uitgeverij en alleen maar lovend waren over de samenwerking met deze uitgeverij.

“De mentaliteit van Droomvallei Uitgeverij spreekt me erg aan: samenwerken en samen bekijken hoe alles het beste vormgegeven kan worden. En alle boeken zijn gericht op creativiteit, inspiratie en zelfontwikkeling. Daar past Rumme prima tussen.”

Het schrijven van een kinderboek met prenten stond op Mirjams dromenlijstje. “Ik kras dat nog niet door, want ik ben nog niet klaar met de kinderboeken. Veel te leuk om te doen. Op mijn lijstje staat ook het schrijven van een roman voor young adults. Ik werk daar nu een jaar aan, maar ben er nog wel even zoet mee. Kwaliteit gaat boven kwantiteit.”

©  Elsbeth de Jager

Bekijk de trailer van Rumme Rups op Youtube:
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=85-A5xMUDAg?rel=0&w=420&h=315]

1 gedachte over “Interview met Droomvallei auteur Mirjam Hildebrand”

  1. Pingback: Nieuw boek bij Droomvallei uitgeverij: Kleurenderwijsjes – tekenen maakt blij | Droomvallei

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 160 reviews.
Scroll naar boven