Met de voeten in de modder

Voor de jongens kan het leven niet modderig genoeg zijn (behalve als er een speciale moddermiddag wordt georganiseerd, dan blijven ze liever schoon).Maar verder zijn ze continu bezig met het graven van diepe kuilen in de tuin die dan uiteraard gevuld worden met water, veel water. Het grasveld heeft geen last van mollen, dat kunnen de jongens helemaal zelf.
Alhoewel ze ook erg graag huizen bouwen met minecraft op de DS, zijn ze ook dol op de natuur. Bij het wandelen worden bomen meegesleept naar de camping (altijd handig) en de broekzakken zijn gevuld met stenen en meer moois dat onderweg wordt gevonden.
Zelf wilde ik heel graag eens naar Speelnatuur op het eiland Tiengemeten. Ik had er veel leuks over gehoord en dacht dat de jongens het ook wel zouden waarderen. Bij de ingang vroeg de vriendelijke meneer mij of ik schone kleren had meegenomen. Dat is niet nodig, antwoordde ik nog, ze mogen best vies worden.
U begrijpt het niet, mevrouw, zei hij, de meeste kinderen zien er al snel zo uit en hij toonde mij een foto van een jongen die van top tot teen onder een dikke laag modder zat. Gelukkig hadden ze daar een kast met leenkleren. De jongens zochten iets uit en gedurende de volgende 2,5 uur zag ik ze sporadisch. Af en toe kwamen ze langs met een vlot, ik kwam ze tegen bij de modderglijbaan waar ze gierend vanaf gleden, het water in. Ze kropen door tunnels en kwamen weer boven op de heuvel.
Nog leuker dan de Efteling, zei jongste, ondertussen de modder uit zijn oren peuterend. Het meeste ging eraf in de douche die daar op het terrein aanwezig is.
En ik? Ik heb zitten tekenen want het was een feest van bloemen en planten daar. Sommige, zoals deze distelbollen, waren al uitgebloeid, maar dat vond ik er juist zo mooi aan. Ik tekende ze in mijn vakantieboekje waarin ik bijna elke vakantiedag een tekening maakte. Niet omdat het moest maar omdat ik het leuk vond. Het was ook voor mij grensverleggend omdat ik niet vaak dit soort tekeningen heb gemaakt. Bij de eerdere vakantietekenen inspiraties schreef ik al dat het niet gaat om het resultaat maar om het doen en durven. Dat geldt net zo goed voor mij. Het is fijn om er eens een dag helemaal tussenuit te zijn, om dan weer met hernieuwde energie door te gaan met het maken van prachtige boeken.

Alle zomertekenen inspiraties zijn verzameld op pinterest om ze makkelijk terug te vinden.

Tekenen in Speelnatuur Tiengemeten
Tekenen in Speelnatuur Tiengemeten
Tekenen in de zomer: speelnatuur Tiengemeten
Tekenen in de zomer: speelnatuur Tiengemeten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 158 reviews.
Scroll naar boven