Sinterklaas aftelkleurplaat

Ondanks het feit dat de jongens al negen en tien jaar oud zijn, ondanks het feit dat er veel en heftige dingen gebeuren in de wereld waar zij en wij niets van begrijpen, verheugen zij zich zeer op Sinterklaas. De ingepakte dozen staan als decoratie bij de kachel, we hebben een sinterklaasslinger met de figuren die op de onderstaande plaat staan, de schoen wordt elke dag luid sinterklaasliedjes-zingend gezet.

Ik geniet er ook van. Het spannende van de verrassing, de wat donkere dagen, kaarsjes aan, ik vind het altijd wel een gezellige tijd. Aan de tuin hoeft niet meer zo veel te gebeuren dus er blijft extra veel tijd om te werken aan de acties die volgen uit het boek “Jamil&Jamila, Heimwee” (om maar weer eens bij het begin van dit bericht terug te komen, dit boek gaat over twee kinderen in een Syrisch vluchtelingenkamp, kinderen zoals mijn kinderen die je een fijne jeugd zou gunnen … zoals elk kind. Vind ik. Maar goed.)

Onze heren vragen regelmatig hoe lang het nog duurt totdat het sinterklaasavond is. Daarom heb ik een aftel kleurplaat gemaakt. De kinderen kunnen elke dag een hokje inkleuren, liefst zo dat het een beetje past in het geheel.
En voor Sinterklazen die verlegen zitten om een leuk cadeautje … bij Droomvallei Uitgeverij zijn er meer dan genoeg te vinden :). Fijne sinterklaas.

Sinterklaas aftel kleurplaat
Sinterklaas aftelplaat

Hoe werkt het?
Print het plaatje uit. Kleur elke dag een vakje in, het liefst zo dat de tekening weer een compleet plaatje worden. Kinderen mogen dus ook zelf iets verzinnen in een vakje. Vogels in de lucht, bloemen in het gras. Het is leuk als ze hun fantasie gebruiken. Het werkt het beste met potloden. Als stiften worden gebruikt voor het inkleuren, is het beter om het op wat dikker papier te printen om doordrukken te voorkomen. Veel plezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 160 reviews.
Scroll naar boven