We tekenen de zomer deel acht vliegen

Aan veel soorten vliegen heb ik een bloedhekel. Een zoemende vlieg in de slaapkamer, tent of auto. Oudste die me om vier uur in de nacht wakker maakt “Want er zit een zoemende vlieg op mijn kamer en nu kan ik niet slapen …”. Alle dieren hebben hun nut, ook vliegen. Dat is ook niet erg, maar ik vind het wel fijn als ze een eindje van mij vandaan nuttig zijn.

Er zijn ook vliegen die ik wel heel leuk vind. Wij noemen het helikoptervliegjes omdat ze zo mooi stil kunnen hangen in de lucht. Soms op een centimeter of tien van je gezicht, erg grappig. Ze hebben de kleuren van een wesp maar zijn heel wat minder gevaarlijk.

Vandaag bij het zomer tekenen een tekening van een zweefvlieg op een soort zonnebloem. Deze bloem is helemaal geel.
Zie ook eens het mooie patroon in het hart van de bloem. Daar kan je uren naar kijken. Het is gebaseerd op de reeks van Fibonacci. Dit is een serie van getallen waarvan het nieuwe getal telkens verkregen kan worden door de voorgaande twee getallen bij elkaar op te tellen. Het komt veel meer voor in de natuur, bijvoorbeeld bij een dennenappel en een zonnehoed. Als techneut vind ik mooi om te zien hoe natuur en wiskunde samengaan.

In mijn inspiratie heb ik geprobeerd om die reeks terug te laten komen in het hart van de bloem. Het was een priegelwerk. Daardoor was het juist op dat moment wel even goed. Ik moest me concentreren om het te goed te laten worden en dat was net even nodig. Het maakte mijn hoofd leeg. Alleen maar nadenken over welk rondje waar tekenen. Dat is het fijne aan het tekenen. Het ontspant en zorgt voor volledige focus.

Ik wens jullie veel plezier met deze nieuwe inspiratie en ik lees graag jullie vragen of reacties.

we tekenen de zomer deel 8 vliegen
we tekenen de zomer deel 8 vliegen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 160 reviews.
Scroll naar boven