Persbericht: achter de geraniums, een chicklit over reuma

Bij de term ‘chicklit’ denk je niet zo snel aan een ziekte als reuma. Toch treft reuma ontzettend veel jonge mensen en wordt het daarom hoog tijd dat ook daar eens aandacht aan wordt besteed. Auteur Anne West verwerkte haar eigen ervaring met de ziekte in het hippe en humoristische nieuwe boek Achter de Geraniums.

Het verhaal
Achter de geraniums vertelt het verhaal van Fay, een leuke jonge meid die niet alleen net gedumpt is door haar vriendje, maar ook nog eens de diagnose reuma heeft gekregen. Haar hele leven staat op zijn kop. Ze moet zware medicijnen slikken en ze is niet meer in staat haar werk als verzorgende uit te voeren. Daar gaan haar toekomstplannen! ‘Ben ik gedwongen mijn leven achter de geraniums door te brengen?’, vraagt ze zichzelf af. Voor het antwoord op deze vraag krijgt ze hulp van haar kibbelende vriendinnen Nina en Lynn en haar Star Trek kijkende buurman Michael. Ook verpleeghuisbewoonster mevrouw Park werpt nieuw licht op het leven met een chronische ziekte.

Achter de geraniums - Anne West
Achter de geraniums – Anne West

Over de auteur
Auteur Anne West weet sinds tien jaar dat ze reuma heeft. Een enkele scene uit het nieuwe boek Achter de geraniums is dan ook autobiografisch. Toch laat Anne vooral Fay haar eigen gekke en soms sombere gedachtes en ideeën onderzoeken, in de hoop dat andere vrouwen met een chronische ziekte zich hierin herkennen. Het schrijven is voor Anne West vooral een uit de hand gelopen hobby. Ze werkt namelijk ook nog eens fulltime als praktijkopleider in een verpleeghuis.

Reuma Fonds en training
Een gedeelte van de opbrengst van het boek wordt door de auteur en Droomvallei Uitgeverij aan het Reuma Fonds gedoneerd voor onderzoek. Naar aanleiding van het boek heeft Anne West een training voor verpleegkundigen en verzorgenden opgesteld. Kijk voor meer informatie over de training op: http://www.annewest.nl/training-achter-de-geraniums/.

Verkoopinformatie
Droomvallei Uitgeverij Breda – Softcover Рverkoopprijs € 17,95, ISBN: 978-94-91886-26-3. Het boek is verkrijgbaar via www.prachtboeken.nl en bij alle (online) boekwinkels.

Anne West in koffietijd
Anne West in koffietijd

Anne was op wereldreumadag te gast bij het televisieprogramma “Koffietijd” en vertelde daar over haar ervaringen met reuma en over het boek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 158 reviews.
Scroll naar boven