Herfst kleurplaat katten

Toen ik uit mijn werk kwam rijden, was de lucht zwart. De bomen met de gele, groene en rode bladeren steken daar mooi en fel tegen af. Nu is het even iets minder fijn, de regen komt met bakken uit de lucht. Het waren de koudste oktoberdagen in jaren nadat het vorig jaar juist de warmste oktober sinds lang was geweest. Gelukkig hebben we vandaag ook de zon nog even gezien na veel dagen van grijze luchten.

Mijn tekenbureau heeft uitzicht op de tuin. Onder het tekenen waait de wind de blaadjes uit de bomen. Onze kat loopt er tussendoor, kijkt af en toe verbaasd naar een blad dat op of naast hem valt. Ik ben bezig met een nieuw boek. Onderwerp: muziek. Voor mij is muziek en zingen erg belangrijk, ik schreef er al eens eerder over. Het ontspant me en geeft me veel inspiratie. Samen zingen is fijn. Het idee van een boek over muziek was er al lang maar nu ben ik er ook daadwerkelijk aan bezig: een boek voor kleuters over muziek en zingen. Het idee over het boek heeft heel lang in mijn hoofd en op papier moeten rijpen. Dubben en denken, hoe moet het worden, wat moet erin komen, over wie moet het gaan …

Dit is één van de illustraties die erin komt (uiteraard in de ingekleurde variant). Ook leuk: mijn zus, beroepsmuzikant (fagot) en docent op veel muziekscholen gaat mij meehelpen met dit boek.

kleurplaat katten in het herfstbos
kleurplaat katten in het herfstbos

Dit zijn de twee hoofdpersonen uit het boek tezamen met een hond en een vogel. Het zal nog wel even duren voordat het echt af is. De opzet van het boek is af, het aantal illustraties en bladzijden is bepaald. Nog even geduld en dan is er weer een prachtboek bij.

Ook in het boek Jamil & Jamila 2, Heimwee, over het Syrische vluchtelingenkamp Bab as Salaam, speelt muziek een grote rol. Bij ons bezoek aan de Syrische vluchtelingenkinderen in Turkije hebben Elsbeth en ik gemerkt dat muziek voor hen belangrijk is. We wisten het al wel maar kregen het daar bevestigd. Daarom kon ook in dit boek de muziek niet ontbreken.

Jamil & Jamila - heimwee
Jamil & Jamila – heimwee

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 160 reviews.
Scroll naar boven