Breinsteins missie - Ineke Fritz

Breinsteins Missie deel 2 komt eraan!

Kennen jullie Nick en Jayden nog, de hoofdpersonen uit Breinsteins Missie? Nadat hun eerste avontuur in boekvorm verscheen, lieten ze me niet meer met rust: ‘Ons verhaal is nog niet klaar en we hebben een heleboel ideeën over het vervolg.’
Ik heb naar ze geluisterd en het resultaat is Breinsteins Missie 2. Zelf vinden ze dit vervolg op hun avonturen superspannend en spectaculair (al kostte het wat tijd voordat ze me vergaven dat ik ze in groot gevaar heb gebracht😊).

Breinsteins missie - Ineke Fritz
Breinsteins missie – Ineke Fritz

Waar gaat Breinsteins Missie over?

In Breinsteins Missie deel 2 keren Nick en Jayden als helden terug uit Amerika. Daar onderging hun opa, de wereldberoemde wetenschapper Bruce Sutton, een riskante hersenoperatie. Er werd een chip uit zijn hoofd gehaald waarop informatie stond over de Bever, een levensgevaarlijke uitvinding. Als Bruce kort na aankomst op Schiphol verdwijnt, wordt duidelijk dat niet iedereen gelooft dat hij niets meer over de Bever weet.

In een wanhoopspoging aan de vijand te ontsnappen voert Bruce een verboden natuurkundig experiment uit, waarbij hij zich geniaal in de problemen werkt. Terwijl grote vriend Lone aan die problemen werkt, testen Nick en Jayden de angstaanjagend enge proefversie van het computerspel, waarin zijzelf de hoofdrollen spelen. Wrijvend over blauwe plekken en pijnlijke bulten wordt duidelijk dat alleen zij opa kunnen helpen. Wat ze niet weten is dat ze het risico lopen voorgoed te verdwijnen.

Breinsteins Missie deel 1 en deel 2 zijn los van elkaar te lezen.
Leeftijd vanaf 12 jaar.

Quote van Juf Marjan, leerkracht basisonderwijs en onderwijsblogger:

‘Breinsteins Missie 2 is een superspannend verhaal, waarin een natuurkundig experiment grote gevolgen heeft en een computerspel pijnlijk echt blijkt.’
Juf Marjan op www.vanjufmarjan.nl.

Stichting Regenboogboom

Breinsteins Missie 2 wordt opgedragen aan De Regenboogboom. Van elk verkocht boek gaat er een bedrag naar deze stichting, waarvoor ik een aantal jaar als vrijwilliger mocht werken. De Regenboogboom is er voor kinderen en hun ouders, die om wat voor reden dan ook plotseling de controle over hun leven verliezen en zich daardoor uiterst kwetsbaar voelen. Aan de hand van liedjes en verhalen en door persoonlijke interactie nemen goed getrainde vrijwilligers de kinderen mee naar een veilige plek in hun eigen gedachten. Daar ervaren ze dat ze vanbinnen de kracht en de moed hebben om alle uitdagingen aan te kunnen. Meer info vind je op de website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 160 reviews.
Scroll naar boven