Clara door Pieter Feller en Tiny Fisscher

Clara: dit mogen jullie niet missen

Op Facebook stond een heel enthousiast bericht van boekverkoper Rubén Rodriguez da Silva over het boek Clara. Ik mocht het delen, waarvoor veel dank.

Liefhebbers van jeugdboeken, dit mogen jullie echt niet missen!

 

Ik zou het wel van de daken willen schreeuwen:
CLARA VERDIENT HET OM EEN KLASSIEKE BOEKPERSONAGE TE WORDEN!
Zij hoort wat mij betreft thuis in het rijtje van Kees de jongen, Ciske de Rat, Kruimeltje, Pietje Bell en Dik Trom. Als je dit nog niet kent, ga het dan lezen!
Amsterdam 1911, Clara is de elfjarige dochter van een timmerman. Haar liefste wens is ontdekkingsreiziger te worden. Bijna niemand neemt haar serieus, want meisjes kunnen geen mannenberoep uitoefenen. Maar Clara heeft daar lak aan. Zij weet wel beter. Vrouwen kunnen hetzelfde als mannen.
Ook meester Korevaar gelooft in haar, en als op school de positie van beljongen vrijkomt, stelt hij Clara aan als de allereerste belmeisje. Zij mag, als de deurbel gaat, de klas verlaten om de bezoeker te ontvangen, want als beste leerling van haar klas kan zij best een stukje van de les missen.
Wanneer de thuissituatie volledig op z’n kop komt te staan, staat Clara voor een moeilijke maar noodzakelijke beslissing. Hiervoor moet ze wellicht haar droom laten varen, maar misschien biedt het ook onverwachte nieuwe kansen.
‘Clara’ is het eerste deel van een heerlijk ouderwets Hollandse trilogie, maar dan wel met een hedendaags insteek. Ondanks dat het een zeer plezierig kinderverhaal is, wordt het nergens zoetsappig. Pieter Feller en Tiny Fisscher nemen hun jeugdige lezers serieus en bieden ons dan ook een ‘volwassen’ verhaal. Eindelijk weer een echt Nederlands boek dat recht overeind blijft staan tussen de vele van oorsprong buitenlandse kinderboeken. Dit maakt me blij. Heel blij!
Voor lezers vanaf 10 jaar, maar zeker ook voor volwassen lezers.

Rubén is boekverkoper bij Boekhandel Los waar dit boek en het vervolg Clara het krantenmeisje te verkrijgen zijn.

Clara door Pieter Feller en Tiny Fisscher
Clara door Pieter Feller en Tiny Fisscher

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 160 reviews.
Scroll naar boven