Kleurplaat dag van de vrede

De dag van de vrede

Het is vandaag de dag van de vrede, 21 september 2016. Prachtig initiatief, zo een dag van de vrede, maar wel wat mager. Ik ben voor een week, maand of eeuw van de vrede. Jullie?
In ieder geval hier een kleurplaat geïnspireerd door deze dag en de hartjes die ik overal langs zie komen vandaag.
Samen met mede auteur Elsbeth de Jager draag ik een klein steentje bij aan het verzachten van de trauma’s van oorlogskinderen.
Eind oktober is het zover. We gaan zelf de eerste 5000 exemplaren zelf brengen naar Syrische vluchtelingenkinderen in Libanon, een land dat heel veel vluchtelingen opvangt. De boeken worden in Beiroet gedrukt en worden door War Child Holland verdeeld bij de registration points van UNHCR en andere plaatsen.
De kinderboeken “Jamil & Jamila” zijn speciaal voor de vluchtelingenkinderen geschreven en gaan over het leven in een vluchtelingenkamp. De boeken zijn religieus en politiek neutraal en behandelen alledaagse dingen als waterhalen, het belang van het naar school gaan, de vaccinatie tegen polio,  het leren schrijven en lezen, groente en fruit, kleuren, alledaagse belevenissen  enz. enz. De boeken worden in samenwerking met het mSyrische inistry of education (SIG) al in diverse kampen in Noord Syrië gebruikt en zijn een goed middel bij de omgang met oorlogstrauma’s bij kinderen. Voor Libanon werd een extra versie gecreëerd met deel 1+2 in één uitgave in het Arabisch. En een andere omslag als de versie van Noord Syrië.
Wil je ook iets doen? Sponsor dan één of veel boeken.
Kleurplaat dag van de vrede
Kleurplaat dag van de vrede

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 158 reviews.
Scroll naar boven