Jamil & Jamila Arabisch voor Libanon

Jamil & Jamila naar Libanon met Elsbeth en Esther

Eind oktober is het zo ver. Dan gaan Elsbeth de Jager en ik naar Libanon om de boeken “Jamil&Jamila” uit te delen in de vluchtelingenkampen daar. Alhoewel, vluchtelingenkampen, het blijkt meer een soort wildkamperen te zijn. Het blijkt er daar heel anders uit te zien dan wat we gewend waren van Turkije/Syrië. Twee miljoen Syriërs wonen daar in tenten, vaak al jaren lang.

Oscar vroeg of ik voor de Arabische versie van het boek voor Libanon een nieuwe kaft wilde ontwerpen, juist omdat het er daar heel anders uitziet. Dat heb ik gedaan, dit is hem geworden. En ja, de voorkant staat op de achterkant en andersom.

Jamil & Jamila Arabisch voor Libanon
Jamil & Jamila Arabisch voor Libanon

Elsbeth de Jager en ik gaan eind september naar Libanon om daar de boeken uit te delen. Als je wil bijdragen dan kan dat! Heel graag zelfs.  Wat kan je doen?

  1. Koop een boek Jamil&Jamila, er zijn inmiddels drie delen te bestellen. Voor ieder in Europa verkocht boek doneer ik als uitgever een extra boek aan de kinderen in de kampen. Deel 1. – Deel 2 – Heimwee.  –  Deel 3. De reis (verzonden vanaf 12 juni). Deze boeken zijn bij alle (online)boekwinkels te verkrijgen. Nederlandse kinderen krijgen daarmee meer begrip voor hun leeftijdgenootjes die onder heel andere omstandigheden leven.
  2. Direct sponsoren is de tweede mogelijkheid. Daarvoor is deze link op de website.
  3. Elsbeth de Jager en/of Esther van der Ham uitnodigen voor een (betaalde) lezing op school of bedrijf. Ook daarvoor kan je een email sturen.

Dit boek helpt de kinderen hun trauma’s te verwerken. Er zitten daar honderdduizenden kinderen, genoeg te doen … De kinderen krijgen deel 1 en deel 2 in één boek uiteraard in de Arabische versie. Elsbeth en ik gaan op verzoek van de organisatie Ref Kid, de stichting Educatie Vluchtelingenkinderen. Deze organisatie is de Nederlandse tak van Ashsham care, waar wij voorheen voor werkten.

Refkid Educatie voor vluchtelingenkinderen
Refkid Educatie voor vluchtelingenkinderen

1 gedachte over “Jamil & Jamila naar Libanon met Elsbeth en Esther”

  1. Pingback: dag van de vrede

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 160 reviews.
Scroll naar boven