hedwig Meesters dagboek uit bombay

Even voorstellen: Hedwig Meesters

In juni verschijnt het nieuwe boek van Hedwig Meesters bij Droomvallei Uitgeverij: Dagboek uit Bombay. Een wonderschoon verhaal dat voor iedereen een aanrader is. Ik stel haar graag aan je voor!

 

Vertel eerst eens iets over jouw boek?

Dagboek uit Bombay bestaat uit het dagboek van Felicity die in de nadagen van de Engelse overheersing van India schrijft over haar leven in Bombay en haar liefde voor de Parsi-advocaat Arshan. Wanneer haar kleindochter Isabel het dagboek in 2019 vindt, gaat ze in het hedendaagse Mumbai op zoek naar familieleden en restanten uit de tijd van haar grootmoeder. Wanneer ze Nora en Nora’s broer Dennis ontmoet, verloopt haar reis anders dan ze had gepland.

Waar haal jij meestal inspiratie vandaan voor jouw werk?

De meeste inspiratie haal ik uit wat ik om me heen zie en hoor, en uit boeken en films.

 

Wat is jouw favoriete boek dat je zelf hebt geschreven?

Ik heb pas drie boeken geschreven en heb met evenveel plezier aan alle drie gewerkt. In Dagboek uit Bombay, dat deze zomer verschijnt, heb ik de meeste tijd gestoken omdat ik daar research voor heb gedaan, dus dat ligt me nu het meest na aan mijn hart.

 

Hoeveel onderzoek doe je doorgaans voordat je begint met schrijven?

Voor de eerste twee boeken heb ik geen onderzoek gedaan. Voor de derde, Dagboek uit Bombay, heb ik door boeken gebladerd, reisverslagen gelezen en internet afgestruind. Het speelt zich af in het Bombay van 1938-1945 en het huidige Mumbai en alle feiten moeten natuurlijk kloppen.

 

Wat is jouw favoriete deel van het schrijfproces en waarom?

Herschrijven is mijn favoriete deel van het schrijfproces. Het verhaal is af en nu kan ik gaan schaven en schuren, waardoor het verhaal vaak verrassende wendingen krijgt.

 

Wat vind jij het moeilijkste aan het schrijven van fictie?

Ik vind schrijven van fictie niet moeilijk, omdat ik graag van alles uit mijn duim zuig.😊

 

Wat is de beste feedback die je ooit hebt ontvangen over jouw werk?

Lex Jansen, schrijfdocent en oud-uitgever bij De Arbeiderspers, heeft me begeleid met mijn debuut Zonnemeisjes. Hij zei dat hij (zou proberen) het uit te geven bij de Arbeiderspers als hij daar nog zou werken. Het is in 2019 verschenen bij Paris Books, omdat grote uitgevers niet veel debuten uitgeven.

 

Wat zijn jouw toekomstplannen met betrekking tot jouw schrijven?

Ik volg momenteel een cursus jeugdboeken schrijven bij De Schrijversvakschool en ben halverwege mijn eerste kinderboek (> 10 jaar). Geweldig om nu voor een heel andere leeftijdscategorie te schrijven.

6 gedachten over “Even voorstellen: Hedwig Meesters”

 1. Hoi Hedwig
  Een heel mooi compliment over je boek en jezelf. Ben benieuwd om het boek te lezen.
  Je doet het prima en…..waar voor je geld.
  Succes ermee
  Liefs en tot ziens
  Tante Ans

 2. Hoi Hedwig
  Een heel mooi compliment over je boek en jezelf. Ben benieuwd om het boek te lezen.
  Je doet het prima en…..waar voor je geld.
  Succes ermee
  Liefs en tot ziens
  Tante Ans

 3. Irma van Cauter - Tanis

  Hedwig ik ben benieuwd naar je nieuwe boek “Dagboek uit Bombay”. Ik ga dit zeker lezen, net zoals ik je 1e boek “Zonnemeisjes” gelezen heb. Ik heb hierboven een korte samenvatting gelezen van je nieuwe boek, en het spreekt mij gelijk aan.

  Complimenten en succes voor de toekomst ! !

 4. Gerda Keurentjes

  Hoi Hedwig,

  Leuk om iets over jou en je boek te lezen. Mooi de je nu naar je nieuwe boek uit kunt kijken.

  Ik wens je veel succes!

  Groetjes van Gerda

 5. Sabine Eyckmans

  Hoi Hedwig,
  Ik kijk er echt naar uit om je nieuwe boek te lezen. Ik heb je leren kennen via je boek “Zonnemeisjes” en hou heel erg van je schrijfstijl, ook je tweede boek vond ik heel goed, hoewel ik de eerste versie ervan ook al goed vond.
  Veel succes alvast met “Dagboek uit Bombay ” ik ga het zeker en vast lezen, ik ben er heel benieuwd naar.

 6. Mitzie Klumper

  Hallo Hedwig,
  Het klinkt goed en maakt heel nieuwsgierig. De nadagen van de Engelse overheersing in India is een fascinerende tijd om over te schrijven. Ik ben heel benieuwd! En dat compliment van Lex Jansen zou ik maar goed in mijn broekzak steken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 158 reviews.
Scroll naar boven