Elsbeth de Jager Vlammen in Libanon

Interview met Elsbeth de Jager

Al zowat vanaf de start van Droomvallei Uitgeverij werk ik samen met Elsbeth de Jager. We schreven samen de serie Jamil & Jamila over het leven in een (Syrisch) vluchtelingenkamp en maakten vele reizen naar de kampen voor ontmoetingen met de kinderen en om de boeken naar hen te brengen. Doel van die boeken was om hen te helpen bij het verwerken van de opgelopen trauma’s. Zo hard nodig, toen en nu.

Elsbeth en ik zijn bezig met het schrijven van een vervolg op de roman ‘Vlucht naar Libanon‘ dat ook over dit onderwerp gaat. Een thema dat (helaas) nog altijd actueel is …

Elsbeth de Jager Vlammen in Libanon

 

Waar haal jij meestal inspiratie vandaan voor jouw werk?

Uit een persoon of een gebeurtenis dat/die me heel erg raakt. Daar ga ik over nadenken en van alles uitwerken in mijn hoofd.

Hoeveel onderzoek doe je doorgaans voordat je begint met schrijven?

Ik doe veel onderzoek. Ik wil dat dingen kloppen en omdat ik schrijf over mensen/landen/gebeurtenissen/dingen die me interesseren vind ik het research doen ook erg leuk.

Wat is jouw favoriete deel van het schrijfproces en waarom?

De start, gewoon beginnen met schrijven als ik een mooi idee heb en kijken hoe het zich ontwikkelt. Soms gaat dat heel anders dan ik vooraf in mijn hoofd had. En soms blijkt het helemaal niet te werken en laat ik het idee los. En het herschrijven, het finetunen vind ik ook erg leuk. Kijken of alles klopt. Wat kan er weg? Wat moet er scherper aangezet worden? Het gedeelte daartussenin, dus als ik al begonnen ben maar het verhaal is nog niet klaar, vind ik vaak het lastigst.

Hoe ga jij om met writer’s block?

Zitten en niet zeuren. Als ik niks schrijf, is er ook niks te herschrijven, dus hoe slecht ook, er moet iets op papier.

Wat vind jij het moeilijkste aan het schrijven van fictie?

Om origineel te blijven. Er zijn al zo veel boeken en zo veel onderwerpen …

Voor welke soort lezers denk je dat jouw boeken het meest geschikt zijn?

Ik denk lezers die een ruwe waarheid niet schuwen.

Zijn er verhalen die je nog niet hebt geschreven, maar die je graag zou willen schrijven?

Ja genoeg. Met een daarvan ben ik nu samen met Esther aan het starten. Het vervolg op ‘Vlucht naar Libanon’. Ik ben dol op Rosa en vind het fijn om weer met haar aan de slag te gaan.

1 gedachte over “Interview met Elsbeth de Jager”

  1. Mooi interview. Succes met het vervolg op ‘Weg van Libanon’ en al je andere activiteiten. En fijn dat Esther en jij zo’n goed team vormen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 160 reviews.
Scroll naar boven