Het kasteel met de duizend kamers deel 2

Het kasteel met de duizend kamers deel 2 – interview met Esther

In maart 2017 komt het lang verwachte vervolg uit op “Het kasteel met de duizend kamers”. De muizen Bob en Lot helpen de ridder met de Gouden Krul om de betovering te heffen die het kasteel in zijn greep heeft. Een interview met Esther van der Ham, de auteur.

Kan je iets meer vertellen over Het kasteel met de duizend kamers?

Bob en Lot worden door de ridder met de Gouden Krul gevraagd om naar zijn kasteel met de duizend kamers te komen. Hij heeft hulp nodig. Ze moeten er even over nadenken, maar na het eten van een flink stuk kaas gaan ze op pad. Over drie heuvels, langs de paarse boom, door het water naar het kasteel. Ridders, prinsessen, heksen, draken en nog veel meer personages waarmee Bob en Lot spannende avonturen beleven! Ik heb dit boek oorspronkelijk geschreven voor een verhalenapp, waar de lezers zelf konden kiezen hoe het verhaal verder zou moeten gaan. Jammergenoeg werd die app opgeheven. De verhalen waren echter zo leuk dat ik heb besloten om ze alsnog uit te geven: deel 1 kwam uit in 2015 en nu dan eindelijk deel 2.

Het kasteel met de duizend kamers deel 2

Waarom heeft het zo lang geduurd voordat deel 2 er was?

Het duurde even voordat de illustraties af waren. Ook heeft het verhaal een grondige revisie gekregen na feedback door schrijfcoach Marelle Boersma. De losse verhalen zijn verwerkt tot één doorgaand verhaal in deel 2.

Hoe heb je dit boek geschreven?

In het kasteel met de duizend kamers kan van alles gebeuren en plaatsvinden. Er zijn zo veel gangen, kamers, tuinen en kasten waarin de ene na de andere verrassing voor de muizen klaarligt. Ik vind het leuk om een fantasiewereld te maken waarin alles kan en mag. Het lijkt een beetje op het echte leven: er zijn fijne ontmoetingen, maar niet iedereen is even lief en vriendelijk.

Hoe ga je daarmee om?

Feeën, kabouters en heksen vind ik erg leuk. In dit verhaal konden ze allemaal een rol spelen. Ik verzon een lijst van vijftig hoofdstuktitels die bij het kasteel horen. In deel 1 en 2 van het kasteel met de duizend kamers zijn er dus twintig gebruikt.

Waarom spelen muizen de hoofdrol in dit boek?

Het zijn grappige diertjes. De muizen in de boeken hebben elk een eigen karakter hebben.  Ik wilde een boek maken dat niet te braaf is, en dat is met deze twee muizen wel gelukt. Ze zijn dol op elkaar, maar plagen elkaar ook. Bob is dol op kaas en Lot is steeds in de weer met haar rode strik, die hen uit heel wat benarde situaties weet te redden.

Wat is jouw lievelingsverhaal uit het kasteel met de duizend kamers deel 2?

Elke kamer in het kasteel heeft een eigen sfeer: de rokerige kamer van de draak of de kerkers met de slangen. Het leukste verhaal vind ik “De niesaanval van de dwergen”. Het speelt zich af in de tuin vol bloemen en vlinders, waar ik dol op ben. Ik zie dat helemaal voor me. Ik voel de warmte van de zon en hoor de toeterende niesen van de dwergen in mijn oren ;).

Waarom heb je gekozen voor Jeroen Okkerse als illustrator?

Jeroen heeft een vrolijke, duidelijke kleurrijke stijl van illustreren die me erg aanspreekt. Hij maakt het boek net nog wat grappiger met zijn tekeningen.

Komt er nog een vervolg op dit boek?

Voorlopig niet, ondanks de lijst van dertig niet gebruikte titels. Ik ga nu eerst verder met het vervolg op mijn debuutroman Controle! die in november 2016 is verschenen. Het vervolg gaat Contact! heten en speelt zich af in de gevangenis. Daarvoor ben ik nu research aan het doen. Ik hoop dat het boek in het najaar drukklaar is maar ga het niet overhaasten.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 160 reviews.
Scroll naar boven