Kleurplaat zomer en bloemen

De winter is ook fijn, echt waar. Lekker vroeg donker, kaarsjes aan, de lichtjes van de kerstboom. Een lange wandeling maken in het ijskoude bos en dan chocolademelk drinken met slagroom erop. Zeker als de zon schijnt is het prachtig in het bos. De bomen zonder blaadjes, waardoor je goed kunt zien hoe de takken lopen. Gaan ze omhoog of hangen de takken juist zoals bij de berk (wist ik ook niet, kan je in de winter extra goed zien).

Thuis met de jongens tekenen en schilderen, de spelletjes doen die ze van sinterklaas hebben gekregen.
Mooie muziekuitvoeringen met het koor, zoals dit jaar de Maria Vespers. Lekker veel boeken lezen, bijvoorbeeld mijn allernieuwste die begin januari verschijnt, het kasteel met de duizend kamers. Ik schreef daarvoor het verhaal (in de winter), Jeroen Okkerse maakte de illustraties.

Elk seizoen is mooi en bijzonder. Maar toch, als ik dan een zomerfoto tegenkom gaat het wel even kriebelen. En op zo een saaie grijze dag als gisteren maak ik er graag gebruik van om juist dat aan het tekenpapier toe te vertrouwen.

Dat ziet er zo uit:

zomerkleurplaat bloemen en vlinders
zomerkleurplaat bloemen en vlinders

Veel bloemen (margrieten, klaprozen en nog veel meer). Lekker relaxen in een hangmat, boekje erbij, drankje. Uitgestrekte velden en heuvels, een lief huisje.

Nou ja, zoals ik al zei, winter is ook fijn.

Zomerkleurplaat ingekleurd door Esther van der Ham
Zomerkleurplaat ingekleurd door Esther van der Ham

PS: toen ik de kleurplaat op facebook postte, kwamen er veel reacties op. Het maakte veel zomergevoel los. De blaadjes aan de bomen werden wel gemist. Uiteraard is het bij mijn kleurplaten zo dat ze aangevuld mogen worden. Dus maak ervan wat jij wil. Zo kan je er nog meer jouw eigen verhaal van maken in een kleurplaat. Gebruik je fantasie en maak het zo mooi mogelijk. Ik heb mijn kleurplaat uitgeprint en ingekleurd met viltstift en potlood voor de contrasten. Het is echt niet altijd nodig om dure materialen aan te schaffen, wel is het fijn om stiften te hebben die niet te snel uitdrogen (bv Bruynzeel) en potloden met zachte punten.

Veel plezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 160 reviews.
Scroll naar boven