Naar Libanon

Libanon: nog één week! (1)

Over een week en een dag is het zo ver, dan gaan Elsbeth, Oscar en ik naar Libanon om eindelijk de boeken Jamil & Jamila te brengen. Het wordt spannend. Dat is zeker, het reisadvies laat nog steeds te wensen over.

Als uitgever doneer ik 2000 Arabische boeken deel 1 en 2 van Jamil & Jamila. Voor een gedeelte zijn deze betaald uit de actie “Jij een boek, zij een boek”, voor een ander gedeelte uit donaties die gedaan zijn aan Droomvallei Uitgeverij, de rest doe ik zelf. Ik ben daar toch wel heel blij mee en trots op. Ik heb al eens uitgelegd waarom ik het doe. Veel van de oorlogen die woeden, gaan om grondstoffen, grondstoffen die wij hier in het westen nodig hebben zoals olie en gas. Bij mijn TEDx lezing heb ik dat ook verteld. Deze kinderen kunnen er helemaal niets aan doen dat zij in deze situatie beland zijn. Ze hebben niet om oorlog gevraagd. Ik kan het niet uitstaan dat ze opgroeien onder deze onveilige omstandigheden zonder een dak boven hun hoofd en onderwijs. Dat is ook de reden dat ik met Oscar de stichting Refkid heb opgericht, voor hulp aan vluchtelingenkinderen (niet alleen de Syrische en niet alleen buiten Nederland). Ik ga met de uitgeverij verder met het ontwikkelen en verspreiden van educatieve materialen.

De stichting heeft als doel: het -in algemene zin- helpen van kinderen die vluchteling zijn geworden.
We doen dit door:
a. te investeren in educatie en welzijn van kinderen en een basis leggen voor een vreedzame toekomst;
b. bij te dragen aan het herstel van de psychische schade die kinderen hebben opgelopen door hun ervaringen in gewapende conflicten;
c. de productie van educatieve middelen en het organiseren van culturele activiteiten;
d. het lijden van kinderen te verlichten door materiële hulp te verlenen in de door oorlog getroffen gebieden en het creëren van kindervriendelijke centra en een veilige omgeving voor kinderen;
e. het bieden van onderwijsondersteuning, psychologische hulp en bescherming;
f. het bewustzijn te vergroten over de situatie van kinderen in door oorlog getroffen gebieden.

Voor de Libanonreis hebben we speciale bedrijfskleding laten maken die ik hier met mijn koortshoofd show:

Naar Libanon
Naar Libanon

We zijn nog bezig met het programma voor de reis maar één ding weten we al: dinsdag 25 oktober om 10 uur bieden we het boek aan bij de Nederlandse Ambassade in Libanon aan de plaatsvervanger van de Nederlandse ambassadeur in Libanon, Hester Somson.

Via dit blog probeer ik iedereen op de hoogte te houden van wat we daar doen en meemaken.

1 gedachte over “Libanon: nog één week! (1)”

  1. heel veel succes en ik hoop dat er een hoop blijde gezichten te zien zijn straks op je blog. Top wat jullie gaan doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 160 reviews.
Scroll naar boven