Marloes Otten tekent haar YAcontract

Marloes Otten: eerste YA bij Droomvallei Uitgeverij

Fleur en Rowell de wereld in?

In het voorjaar van 2018 komt de eerste Young Adult (YA) uit bij Droomvallei uitgeverij. Deze is geschreven door Marloes Otten.

Ha allemaal! Ik ben Marloes Otten en ik ben 26 jaar oud. Binnenkort komt mijn eerste Young Adultroman uit bij Droomvallei en het is de hoogste tijd iets te vertellen over mezelf, mijn boek en de periode waarin we het boek klaar maken voor de drukker! Waarom? Omdat dit niet via de gewone weg gaat!

Marloes Otten tekent haar YAcontract
Marloes Otten tekent haar YAcontract

Maar eerst iets over mezelf! Ik ben 26 jaar oud en ik ben docente Nederlands. Ik werk op een VO-school in Drenthe: CSG Dingstede in Meppel. Daar geef ik les aan de leerlingen in de onderbouw van de mavo, havo en het vwo. Daarnaast studeer ik ook nog. Ik probeer strakjes mijn eerste graad ook te halen, zodat ik ook de bovenbouw van de havo en het vwo les mag geven.
Naast lesgeven heb ik natuurlijk ook een aantal hobby’s! Ik lees heel graag en heel veel en ik mountainbike en wandel graag. Dat doe ik het liefste in de bossen en in de bergen van Frankrijk!

In het voorjaar van 2018 komt mijn verhaal over Rowell en Fleur uit. Het is een YA-roman over twee jongeren met beide een bijzonder leven. Fleur heeft een systeemziekte waarvan ze weet dat hij progressief is. Ze staat echter midden in het leven: is een topwielrenster, kan goed leren op school en zit boordevol plannen voor de toekomst. Dan slaat echter het noodlot toe en wordt de ziekte actief. Haar leven zal, noodgedwongen, veranderen.

Tegelijkertijd maakt de lezer kennis met Rowell. Rowell heeft moeite met contactleggen met anderen. Het liefst tekent hij en werkt hij aan zijn nieuwe App. Wanneer hij op wielrenbaan een tekening maakt van Fleur, valt hem op wat voor bijzonder meisje ze is. Wanneer hij haar een tweede en derde keer ziet, lijkt contact onvermijdelijk: hij moet haar ontmoeten. Als hij hoort hoe ziek ze eigenlijk is, weet hij niet goed wat te doen. Echter, haar boosheid op de wereld maakt hem wakker. Een bijzonder contact ontstaat.

Fleur is voor mij heel speciaal. Haar karakter is zeer losjes gebaseerd op dingen die ik de afgelopen drie jaar heb meegemaakt. Ook ik kamp met een systeemziekte en heb moeten leren leven met alle problemen die gepaard gaan bij deze systeemziekte. Dingen die ik tegenkwam, komt Fleur ook tegen. Haar woede, haar verdriet en haar angst, ken ik. Natuurlijk verloopt haar ziekte anders; ze heeft immers een andere ziekte en natuurlijk reageert ze anders op gebeurtenissen. Echter, in haar hart is Fleur een beetje Marloes. En dat maakt mijn verhaal speciaal.

Het boek komt straks uit en voor die tijd gaat er nog veel gebeuren. Mijn wens is om dit samen met mijn leerlingen te doen. Ik heb een groot hart voor mijn leerlingen en ik wil niets liever dan ze betrekken bij het publicatieproces. Esther, van Droomvallei uitgeverij, was gelukkig meteen enthousiast en zat boordevol ideeën.

Het publiceren van mijn verhalen is voor mij een droom die op meerdere manieren vorm gaat krijgen. Allereerst natuurlijk een YA-roman die zijn weg vindt naar het publiek. Tegelijkertijd de wens dit samen met mijn leerlingen te doen, onder leiding van een professionele uitgeverij. Met Esther en Droomvallei heb ik daar mijn antwoord gevonden. We gaan een mooie periode tegemoet!

1 gedachte over “Marloes Otten: eerste YA bij Droomvallei Uitgeverij”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 160 reviews.
Scroll naar boven