Meliefje, meliefje, wat wil je nog meer

Het is heus niet zo dat bij Droomvallei Uitgeverij alleen maar boeken uitkomen waarbij de opbrengst ten goede komt aan een goed doel. Duidelijk is wel dat ik (uitgever Esther) goede doelen belangrijk vind en er dus graag aan meewerk.

Toen Roos Boum en Sylvia de Witt mij vroegen of ik de literaire bundel “Meliefje, meliefje, wat wil je nog meer” wilde uitgeven, hoefde ik dus niet lang na te denken.

Esther interviewt Silvia.

Wat wil je later worden als je groot bent? Hoe vaak wordt deze vraag niet aan kinderen gesteld?
Ik kan me herinneren dat ik ooit antwoordde: stewardess, want het leek me zo leuk om veel te reizen en om vreemde talen te spreken. Hoe dan ook.  Na de middelbare school wist ik het nog niet. Zou ik Spaans gaan studeren, of Frans, of het toerisme ingaan? Dierenarts kon ik helaas niet worden, want ik had Atheneum-A gedaan, zonder wiskunde. Het werd uiteindelijk  journalistiek.

In 1986 studeerde ik af aan de toenmalige Academie voor de Journalistiek in Tilburg. In 1988 werd mijn zoon Dáoud geboren. Een geweldige tijd en het schrijven kwam daardoor wel op een wat lager pitje te staan. In 2002 leerde ik mijn man Ronald Melief kennen en in 2008 zijn we getrouwd.  Naast het schrijven heb ik ook nog jarenlang lessen oriëntaalse dans gegeven in mijn eigen dansstudio. Maar uiteindelijk ging dit ten koste van het schrijven en in 2010 besloot ik hiermee te stoppen en me op een ander schrijfpad te begeven: ik werd student aan de 2-jarige vakopleiding Scriptschool in Amsterdam waar ik drama leerde schrijven voor film en televisie. Dit schrijven van fictie beviel me wel. Wat heerlijk om eens een geheel eigen wereld met eigen personages te kunnen creëren! De televisiewereld is een moeilijke om binnen te komen en ik gooide het eerst over een andere boeg: ik begon mee te doen aan schrijfwedstrijden. Enkele korte verhalen van mij zijn inmiddels gepubliceerd. Momenteel ben ik bezig met het schrijven van een thriller. En wie weet, hervorm ik deze ook nog tot een filmscenario.

Tussen het schrijven door maak ik dagelijks lange wandelingen met mijn twee honden, leer ik de Spaanse taal en doe ik aan bodybalance, aerobics en yoga. Ook probeer ik veel te lezen, maar door tijdgebrek schiet dat er helaas weleens bij in. En natuurlijk ben ik een fan van Scandinavische thrillers en crimeseries.

Waar kennen Roos en jij elkaar van?

Roos en ik kennen elkaar van Twitter. Zij besloot me te volgen en toen ging ik haar ook volgen. Ik vond het erg leuk om een schrijfster te leren kennen, die al een bestseller had geschreven. Op een gegeven moment vroeg ze me of ik een representative wilde worden. Roos Boum vroeg me of ik een verhaal van haar wilde proeflezen. Het was voor een goed doel.

Waarom Stichting Melief?

We wilden kiezen voor een kleinschalig doel, waardoor er niets aan de strijkstok zou blijven hangen. Ook wilden we niet kiezen voor één bepaald dier. Na veel rondgespeurd te hebben op internet, kwamen we uit bij deze stichting waar heel veel verschillende dieren worden opgevangen, dus niet alleen honden, of paarden.

Op welke wijze gaat de stichting het geld besteden?

Dat weet ik niet. Maar er is altijd geld nodig. Zo zijn er bijvoorbeeld nieuwe daken nodig voor de stallen van de ruim 1200 dieren.

Boekpresentatie

Deze vindt plaats op 4 oktober in hotel Erica in Berg en Dal. Aanvang: 15.00 uur. Aanmelden kan via: info@sylviadewitt-publicaties.nl of via Roos of Droomvallei (info@droomvallei.net).

De trailer staat op Youtube!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=3WIWHH31vO4]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 158 reviews.
Scroll naar boven