3 tips om ervoor te zorgen dat jouw boek meer dan 500 keer wordt verkocht!

Ontdek de top 3 tips om ervoor te zorgen dat jouw boek meer dan 500 keer wordt verkocht!

Elke dag krijg ik manuscripten in mijn mailbox met de vraag of ik het wil lezen en eventueel uitgeven. Helaas krijg ik zo veel aangeboden dat ik vaak een afwijzing moet versturen.

Ik ben wel nog altijd even dol op (goede) boeken. Er komen ondanks alles bij Droomvallei Uitgeverij nog veel fijne boeken uit, maar wel een stuk minder dan de afgelopen jaren en samen met de auteurs werk ik aan het bereiken van een groot lezerspubliek. Alle boeken van Droomvallei uitgeverij hebben net dat beetje meer: extra diepgang, een bijzonder onderwerp of een specifieke doelgroep.

De uitgeverij bestaat bijna 15 jaar en in die tijd heb ik een schat aan ervaring opgedaan in het onder de aandacht brengen van boeken. Dus voor iedereen die bezig is met het schrijven van een boek: in april houd ik de maand van de boekmarketing. Een blogserie, een challenge en uiteindelijk een (diepgaande en effectieve) cursus: Magische Marketing.
Om de auteurs en lezers te helpen heb ik een eigen community opgericht, het Droomvallei Clubhuis. Dit is een ledenomgeving waar schrijvers en lezers elkaar ontmoeten, spreken en helpen. Er zijn boekenclubs en winacties.

Schrijf je dus nu vast in, reserveer wat tijd in je agenda, neem wat lekkers te drinken en doe mee! We beginnen meteen!

Inschrijven (gratis) kan hier.

 

boekmarketing voor beginnende auteurs

3 tips om ervoor te zorgen dat jouw boek meer dan 500 keer wordt verkocht!

 

De boeken geschreven door de auteurs van Droomvallei uitgeverij worden veel verkocht, ondanks de vaak specifieke doelgroep van de boeken. Het gaat alleen niet vanzelf. De auteur is daar een heel belangrijke schakel in. De komende tijd kom ik daar op terug, nu vast de eerste drie tips 3 tips om ervoor te zorgen dat jouw boek meer dan 500 keer wordt verkocht!

Tip 1: Schrijf een boek van hoge kwaliteit

Het schrijven van een boek van hoge kwaliteit is een cruciale eerste stap om ervoor te zorgen dat mensen geïnteresseerd zijn in jouw werk. Zorg ervoor dat je boek goed geschreven is, met een boeiende verhaallijn en interessante personages. Wanneer lezers vanaf het begin in het verhaal worden getrokken en geboeid blijven tot aan het einde, zullen ze eerder geneigd zijn om het aan te bevelen aan anderen, wat kan leiden tot meer verkopen. Ik vind het zelf heel belangrijk als het boek is gelezen door proeflezers (en je iets hebt gedaan met de feedback) én als er een schrijfcoach betrokken is geweest bij het schrijfproces. Dat zijn twee manieren om jouw boek nog beter te maken.

Tip 2: Bouw buzz op rond je boek

Om ervoor te zorgen dat mensen weten dat je boek bestaat, moet je buzz creëren rondom de publicatie ervan. Wees actief op sociale media, blogs en andere online platforms waar lezers actief zijn. Deel teasers en korte fragmenten van je boek om interesse te wekken. Door buzz op te bouwen voordat je boek wordt uitgebracht, kunnen lezers ernaar uitkijken en het kopen zodra het beschikbaar is. Begin daar dus al op tijd mee. Ook tijdens het schrijfproces kan je al van alles delen.

Tip 3: Gebruik Social media

Sociale media platforms zoals Twitter, Facebook en Instagram bieden een geweldige kans om een publiek te bereiken en je boek te promoten. Deel regelmatig updates over je boek, zoals teasers, recensies, evenementen waar je bij aanwezig zult zijn en ander nieuws. Gebruik hashtags om je bereik te vergroten en tag mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in je boek. Blijf actief op sociale media en blijf regelmatig in contact met je volgers.

Over elk van deze onderwerpen kan en ga ik nog heel veel meer vertellen, maar dit zijn goede eerste stappen.

Ik zie je snel voor de volgende stap! Meer blogjes over dit onderwerp:

Alle tips voor het schrijven van een boek

 

E-boek 150x promotie zonder social media

Ik schrijf me in voor het gratis E-boek

Stuur mij het gratis E-boek "150 manieren om mijn boek te promoten zonder social media"


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 158 reviews.
Scroll naar boven