boekmarketing: maak je boek beter zichtbaar

Boekmarketing? Daar heb ik geen tijd voor. Vijf tips om tijd te maken voor boekmarketing

Het maken van tijd voor boekpromotie is belangrijk omdat het kan helpen om je boek onder de aandacht te brengen bij een groter publiek en om meer lezers aan te trekken. Door je boek te promoten, vergroot je niet alleen de kans op verkoop, maar ook op erkenning en succes als auteur. Je hebt jaren gewerkt aan je boek en het zou jammer zijn als mensen voor wie jouw boek zinvol is niet weten dat het bestaat. Daarom is het belangrijk tijd te maken voor boekpromotie.

Als je geen tijd maakt voor boekpromotie, kan het zijn dat je boek minder aandacht krijgt dan het verdient. Zelfs als je boek van hoge kwaliteit is, kan het moeilijk zijn om op te vallen tussen alle andere boeken die op de markt worden gebracht. Door actief te werken aan de promotie van je boek, kun je de kans vergroten dat mensen het ontdekken en ervan gaan genieten.

Ben jij iemand die geen tijd heeft voor boekmarketing? Maak dan tijd! Want het levert echt iets op: meer mensen weten van het bestaan van jouw boek en gaan naar de bibliotheek of (online)boekwinkel om het te kopen.

boekmarketing voor auteurs

Vijf tips om tijd te maken voor boekmarketing

  • Planning: Maak een planning en reserveer tijd voor boekpromotie. Plan bijvoorbeeld een uur per dag of een paar uur per week in om aan je promotie-inspanningen te werken. Door dit in te plannen, maak je tijd vrij en kun je je richten op het promoten van je boek.
  • Sociale media: Maak gebruik van sociale media om je boek te promoten. Maak accounts aan op platforms zoals Facebook, Twitter en Instagram en deel regelmatig updates over je boek en schrijfproces. Het is gratis en je kunt een groot publiek bereiken.
  • Netwerken: Netwerk met andere auteurs en lezers om je boek te promoten. Benader bijvoorbeeld andere auteurs om samen te werken en elkaars boeken te promoten. Of praat met lezers in online communities en vraag om feedback en recensies over je boek.
  • Nieuwsbrief: Verzamel e-mailadressen van lezers en stuur regelmatig updates over je boek en schrijfproces. Dit kan worden gedaan via een gratis e-mailmarketingplatform zoals Mailchimp. Zo kun je lezers op de hoogte houden van nieuws en updates over je boek.
  • Content creatie: Maak content die gerelateerd is aan je boek en deel dit op verschillende kanalen. Schrijf bijvoorbeeld blogposts over de thema’s die in je boek voorkomen of maak video’s waarin je spreekt over je schrijfproces. Zo creëer je content die je boek promoot en kun je op een creatieve manier je publiek uitbreiden.

Ik maakte een gratis e-boek met daarin 150 tips om jouw boek te promoten zonder gebruik te maken van social media.

Je krijgt het voor niets van mij! Om jou op weg te helpen met jouw boekpromotie. Want ook jouw boek mag er zijn!

E-boek 150x promotie zonder social media

Ik schrijf me in voor het gratis E-boek

Stuur mij het gratis E-boek "150 manieren om mijn boek te promoten zonder social media"


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 158 reviews.
Scroll naar boven