hoe kan je boekmarketing leuk maken

Maak boekmarketing leuk! Tien Tips

Van heel veel auteurs hoor ik dat ze een boek schrijven leuker en makkelijker vinden dan boekmarketing. Zo jammer! Want wat heb je aan een boek als het op de plank blijft liggen? Je hebt je boek geschreven met een bepaalde intentie, namelijk dat er mensen zijn die het boek willen lezen en dat er mensen zijn die iets hebben aan wat jij hebt geschreven. Zeker voor de boeken van Droomvallei Uitgeverij geldt dat, omdat het fijne boeken zijn, ook over ingewikkelde onderwerpen. Het zijn positieve boeken, de hoofdpersoon maakt iets mee en komt daar sterker uit. Dat kan voor veel mensen een inspiratiebron zijn.

Daarom! Laat ze weten dat jij bestaat, dat je boek er is, waarom je het hebt geschreven, wat ze er aan hebben! Zet je over je schroom heen en maak samen met mij boekmarketing leuk.
Allereerst: schrijf je in voor het e-boek “150 tips om je boek te promoten zonder social media”. Als je de mail met het e-boek ontvangt, kan je je ook aanmelden voor de bijbehorende cursus in het Droomvallei Clubhuis op Heartbeat. Daar werken we samen aan boekpromotie. Om het leuk te maken!

E-boek 150x promotie zonder social media

Ik schrijf me in voor het gratis E-boek

Stuur mij het gratis E-boek "150 manieren om mijn boek te promoten zonder social media"


hoe kan je boekmarketing leuk maken

Tien Tips om boekmarketing leuk te maken

Kies de juiste kanalen voor boekmarketing
Kies kanalen en platforms die je leuk vindt om te gebruiken. Als je bijvoorbeeld niet van Twitter houdt, hoef je het niet te gebruiken. Kies kanalen die passen bij jouw stijl en interesses.

Werk samen met anderen
Vind andere auteurs of mensen die zich ook bezighouden met boekmarketing en werk samen. Dit kan de ervaring leuker en minder overweldigend maken. Bovendien kan het netwerk van anderen je helpen om meer lezers te bereiken. Bijvoorbeeld dus in het Droomvallei Clubhuis op Heartbeat, waar je lezers én schrijvers ontmoet en vragen kan stellen/

Doe het op jouw manier
Boekmarketing hoeft niet op een specifieke manier te worden gedaan. Als je het leuker wilt maken, doe het dan op jouw manier. Wees creatief en maak gebruik van jouw persoonlijkheid en stijl om een unieke en aantrekkelijke campagne te maken.

Beloon jezelf
Stel doelen voor jezelf en beloon jezelf wanneer je ze bereikt. Dit kan variëren van het bereiken van een bepaald aantal verkopen of recensies, tot het voltooien van een bepaalde marketingtaak. Het belonen van jezelf kan het proces leuker maken en je gemotiveerd houden.

Focus op de positieve aspecten
Denk aan de positieve aspecten van boekmarketing. Het kan je helpen om een band op te bouwen met lezers en meer exposure te krijgen voor jouw werk. Als je je concentreert op de positieve aspecten, kan het helpen om het proces leuker en minder stressvol te maken.

Maak het persoonlijk
Maak jouw boekmarketingcampagne persoonlijk door jezelf en jouw verhaal te laten zien. Mensen willen een connectie maken met de auteur achter het boek, dus laat jezelf zien en deel de reden waarom je dit boek hebt geschreven. Dit kan lezers aantrekken en een emotionele band creëren tussen de lezers en het boek.

Gebruik humor
Humor kan een krachtig hulpmiddel zijn om aandacht te trekken en jouw boekmarketingcampagne leuker te maken. Probeer grappige of vermakelijke inhoud te maken die gerelateerd is aan jouw boek, zoals memes of grappige video’s. Dit kan de aandacht trekken van potentiële lezers en het proces leuker maken voor jou en jouw publiek.

Vraag om hulp
Boekmarketing kan overweldigend zijn, vooral als je het alleen doet. Vraag om hulp van vrienden, familie, of zelfs van een marketingexpert. Samenwerken met anderen kan de stress verminderen en het proces leuker maken.

Focus op de lezers
Vergeet niet dat boekmarketing in de eerste plaats draait om de lezers. Blijf gefocust op het vinden van manieren om lezers te bereiken en betrokken te houden. Door te luisteren naar hun feedback en ideeën, kun je jouw campagne verbeteren en een betere ervaring bieden voor jouw publiek.

Houd het simpel
Boekmarketing hoeft niet ingewikkeld of stressvol te zijn. Focus op de dingen die werken en blijf trouw aan jezelf en jouw stijl. Dit zal de ervaring leuker maken en jouw campagne effectiever maken.

Het is wel belangrijk om vol te houden. Jouw boek mag er zijn. Het houdt zijn waarde, nu en over vijf jaar nog. Dus … houd het leuk, verrassend en blijf delen, minimaal eens per week.

E-boek 150x promotie zonder social media

Ik schrijf me in voor het gratis E-boek

Stuur mij het gratis E-boek "150 manieren om mijn boek te promoten zonder social media"


2 gedachten over “Maak boekmarketing leuk! Tien Tips”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 158 reviews.
Scroll naar boven