Esther van der Ham

Persbericht: Bredase schrijft roman over gevangenisleven

SUCCESVOLLE DEBUUTROMAN BREDASE ESTHER VAN DER HAM KRIJGT VERVOLG
Na het succes van haar debuutroman Controle! presenteert Esther van der Ham uit Breda op 16 september 2017 – haar 45e verjaardag – het vervolg daarop: Contact!. Op een passende locatie, in de oude gerechtszaal in Breda, wordt het boek aan het publiek gepresenteerd.

Vier jaar in de gevangenis is geen pretje. Zeker niet als veel van de medegevangenen je buitensluiten omdat je niet kan, niet mag praten. Toch is dit voor Emma de realiteit. Ze gaat door een storm van emoties als ze probeert haar leven weer op de rails te krijgen. Het contact met haar zus en haar moeder is verbroken. Haar kinderen ziet ze sporadisch, waar ze van baalt. Al vindt ze ook dat ze het verdient, omdat ze zichzelf ziet als een slechte vrouw. Zal ze ooit weer over zichzelf en haar verleden durven spreken? Hoe bouw je in vredesnaam weer een leven op als je zo veel vijanden hebt gemaakt? En hoe verbreek je een stilte die al zo lang duurt?

Diep van binnen wil iedereen goed zijn
De hoofdpersoon uit het boek Contact!, Emma, is als een bloem in de knop. Je vraagt je bij het lezen continue af of die bloem nog wel uitkomt. Gelukkig is dat zo, langzaam aan, blaadje voor blaadje, kleur na kleur. Er is wel veel tijd en moeite van Emma voor nodig. Emma heeft, net als Esther, een depressie. Esther heeft enkele van haar ervaringen met deze ziekte verwerkt in de roman om zo het begrip voor depressieve mensen te vergroten.

De eerste reacties op het boek Contact! zijn enthousiast.
Moon Kager – Mustreadsornot: “Weer weet Van der Ham je te raken, door de goed weergegeven sfeer raak je “gevangen” in het verhaal. Dit laat je pas los wanneer je het boek dicht slaat.”
Wendy Wenning – passievoorboeken.com: “Levensechte dialogen verweven met een onderhuidse spanning geven een realistisch beeld van een leven met een depressie.”
Verkoopinformatie

De nieuwste roman van Esther van der Ham is vanaf 16 september 2017 verkrijgbaar via www.prachtboeken.nl en alle (online) boekwinkels. De roman (ISBN: 978-94-91886-82-9) wordt uitgegeven als paperback en heeft een verkoopprijs van € 14,50. Wil je op 16 september (14:00 tot 17:00) bij de boekpresentatie aanwezig zijn? Stuur dan een e-mail of meld je aan via het Facebookevenement. Adres: Kloosterlaan 170-172 Breda.

Over Droomvallei Uitgeverij
In 2011 richtte de Bredase Esther van der Ham Droomvallei Uitgeverij op, een uitgeverij voor fijne boeken, ook over ingewikkelde onderwerpen. Esther schreef en illustreerde zelf diverse kinderboeken. Contact! Is Esthers tweede roman.

Esther met Controle! en Contact!

Esther met Controle! en Contact!
Esther met Controle! en Contact!

1 gedachte over “Persbericht: Bredase schrijft roman over gevangenisleven”

  1. Pingback: Superaap

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 160 reviews.
Scroll naar boven