Persbericht Jamil & Jamila 2: Heimwee

Zelden was het onderwerp ‘vluchtelingen’ zo actueel als vandaag de dag. Getraumatiseerde kinderen, ontheemde kinderen, kinderen met veel verdriet; ze hebben aandacht en veiligheid zo ontzettend nodig. Maar ook een stukje educatie en ontspanning. Daarom schreven Elsbeth de Jager en Esther van der Ham vorig jaar het boek Jamil & Jamila. Op dit boek komt nu een vervolg uit, Jamil & Jamila deel 2, Heimwee, uitgegeven door Droomvallei Uitgeverij.

Voor gevluchte kinderen, maar ook voor Nederlandse kinderen
Droomvallei Uitgeverij staat bekend om z’n positieve, creatieve en inspirerende boeken. Daar passen de boeken over Jamil & Jamila perfect tussen. Deze boeken zijn geschreven en geïllustreerd om op de scholen in de vluchtelingenkampen te gebruiken, op verzoek van een organisatie voor vluchtelingen in Syrië. De boeken zijn zo geschreven dat het kinderen ondersteunt bij wat voor hen belangrijk is. De structuur en regelmaat die het schoolleven biedt, vermindert de kans op een blijvend trauma en zorgt voor een beter toekomstperspectief.

Om dit veel besproken en actuele onderwerp bespreekbaar te maken op scholen, kan dit boek goed worden gebruikt als ondersteuning. Kinderen maken op speelse wijze kennis met het onderwerp en krijgen – door het lezen en bespreken van dit boek – meer begrip en inzicht voor leeftijdgenootjes in vluchtelingenkampen of misschien zelfs klasgenootjes die uit deze situatie komen.

Het boek en het verhaal
Jamil & Jamila wonen al enige tijd in een vluchtelingenkamp in Syrië en net als heel veel andere kinderen moesten ze vluchten vanwege de oorlog. Ze leren elkaar steeds beter kennen. In het nieuwe boek Heimwee – Jamil & Jamila Deel 2 wordt verteld wat er met de zus van Jamil aan de hand is en of de broer van Jamila nog leeft. Jamil en Jamila hebben heimwee naar hun huis en familie in Syrië. Ook komen eindelijk de vrolijk beschilderde containers die als school gebruikt gaan worden aan in het kamp. Het boek is gebaseerd op waargebeurde verhalen, wordt in hardcover uitgegeven en is volledig in kleur. De serie is geschikt vanaf groep 3 van de basisschool. Voor elk verkocht exemplaar stelt Droomvallei Uitgeverij gratis een deel van Jamil & Jamila beschikbaar aan kinderen in een vluchtelingenkamp.

Boekpresentatie in Epe
De boekpresentatie is op 7 oktober 2015 van 13.00 -15.00 uur in Kleurrijk, Wachtelenberg 21 in Epe. Auteurs Elsbeth de Jager en Esther van der Ham, die zelf in 2014 vluchtelingenkampen bezochten en een bezoek hebben gebracht aan vluchtelingen(scholen) aan de grens met Syrië, zullen daarbij aanwezig zijn. Het boek verschijnt in de Nederlandse en Duitse taal. De sprekende illustraties in het boek zijn gemaakt door Esther van der Ham. Het boek is geschreven voor kinderen in de leeftijd van zes tot acht jaar, maar zeker ook interessant voor oudere kinderen.

Verkoopinformatie
Droomvallei Uitgeverij Breda – Hardcover – verkoopprijs € 14,95, ISBN: 978-94-91886-28-7. Het boek zal verkrijgbaar zijn via www.prachtboeken.nl en bij alle (online) boekwinkels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 160 reviews.
Scroll naar boven