Dromerig, enthousiast: Mirjam Hildebrand

Op 31 oktober komt het nieuwe kinderboek “Opsekopse wereld” uit bij Droomvallei Uitgeverij. Esther interviewt auteur Mirjam Hildebrand.

Kan je kort iets over jezelf vertellen voor de mensen die je nog niet kennen van je vorige boek bij Droomvallei uitgeverij, Rumme Rups?
Ik ben enthousiast, dromerig, rommelig, invoelend en een enorme doorzetter. Ik hou van levenswijsheden, kinderuitspraken, spelend leren, natuur zien veranderen, mensen die kracht laten zien door hun kwetsbaarheid te tonen, chocolade… en nog veel meer! Ik werk als (kinder)psychologe en daarnaast schrijf ik met veel plezier. Zo kwam mijn eerste kinderboek in mei 2014 bij Droomvallei Uitgeverij uit: Rumme Rups. Met illustraties van Illuti√©. Ik krijg nu zoveel reacties van kinderen en volwassenen die geholpen en geraakt zijn door het boek en dat is het mooiste wat je met schrijven kan bereiken, vind ik 🙂
Verder is mijn Young Adult manuscript ‘Voorlopers’ geselecteerd voor een van de belangrijkste jeugdliteratuurprijzen in Nederland en Belgi√´: de Zoute Zoen. Nu ben ik die aan het herschrijven en dan is het wachten tot de uitslag in december.

Hoe ben je op het idee gekomen van het boek “Opsekopse wereld”?
Ik schreef Opsekopse wereld omdat ik iets wilde schrijven waar kinderen om kunnen lachen. Zodat ze tijdens het lezen een vrij en speels gevoel krijgen. Tevens leek het me mooi om de speciale band tussen grootouders en hun kleinkind te belichten. Ik goot het in een verhaal waar kinderen worden uitgedaagd om anders te denken. Doordat alles in het boek Opsekops gaat, tegen de normen in, zorgt het voor lachmomenten en bevordert het stiekem het oplossingsvermogen en flexibel denken.

Wie zijn de hoofdpersonen in het boek en waarom zij?
De hoofdpersonen zijn Siem en zijn opa. Ik ben vorig jaar tante geworden van een heel guitig en levendig mannetje, genaamd Siem. Mijn vader is een speelse, lieve grootouder, ik had niet anders verwacht. Net als mijn moeder trouwens. Prachtig toch als ze straks het boek samen kunnen gaan lezen!

In de Opsekopse Wereld doe je alles anders dan normaal. Boos zijn is lachen, zelfs spruitjestaart is heerlijk en we worden blij van regen. Waarom zou jij wel eens in de Opsekopse Wereld willen wonen?
Ik streef er naar om met mijn geest zo makkelijk mogelijk heen en weer te reizen tussen de ‘gewone’ wereld en de Opsekopse wereld. Dat betekent dat ik durf te schudden aan mijn perceptie. Door in te zien dat alles subjectief is. Het is wat het is door wat de aanschouwer er van maakt. Als ik spruitjestaart vies vind en ik ga dit steeds herhalen voor mezelf dan begin ik al misselijk aan de maaltijd, maar als ik besluit dat het misschien vandaag, deze ene keer, met deze bereiding, lekker gaat zijn, dan smaakt het vanzelf al een stukje beter.

Wat maakt Jolanda van der Burgt zo perfect als illustrator voor dit boek?
Toen ik haar eerdere werk zag, was ik meteen verkocht. De platen zijn speels en schattig. Elke keer als ik weer nieuw Opsekops werk doorgestuurd kreeg, trokken mijn mondhoeken automatisch omhoog in een soort verliefde grijns.

Wat wil je zelf nog kwijt over dit boek en heb ik niet gevraagd?
Ik wil mijn proeflezers bedanken. Pieter Feller, Ineke Kraijo, Juliette Rosenkamp in de vormingsfase. Yvonne de Vries en een zeer gewaardeerde proeflezeres in de fase van verbeteren en perfectioneren! En natuurlijk heb ik samen met Esther van Droomvallei de puntjes op de i gezet.

Bij het boek hoort een superleuke poster! Hoe die eruit ziet, houden we nog even geheim. Wel is het boek al te bestellen via de website van Droomvallei Uitgeverij.

Opsekopsewereld door Mirjam Hildebrand illustraties Jolanda van der Burgt
Opsekopsewereld door Mirjam Hildebrand illustraties Jolanda van der Burgt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 160 reviews.
Scroll naar boven