Reis naar Libanon voor een heel bijzonder boek

Oscar is al vertrokken naar Libanon, met een tussenstop in Griekenland om boeken Jamil & Jamila uit te delen voor het project Happy Caravan. Ik vertrek zondag, waarna ik tegen middernacht in Beirut aankom. We gaan naar Libanon voor een heel bijzonder boek. Een boek waarin de vluchtelingenkinderen hun leven delen met ons. Wat maken zij mee, hoe ziet hun dagelijks leven eruit? Want hoe zit het nu eigenlijk?

Gelukszoekers of gewoon kind?

In het nieuwe boek over de vluchtelingenkinderen vertellen de vluchtelingenkinderen zelf hun verhaal. Esther maakt dat inzichtelijk met foto’s en citaten. Op basis van dit boek kan de lezer een beter oordeel vormen over hun motivatie en drijfveren. Zijn de kinderen daar zo veel anders dan onze eigen kinderen? Hebben zij minder of andere rechten? Hoe zien zij hun toekomst? Wat kunnen wij bijdragen aan een goede toekomst voor hen en is dat nodig? Zo vaak lees ik dat de mensen op de vlucht gelukszoekers zijn en dat we hen daarom niet hoeven te helpen. Natuurlijk kan dat het geval zijn, maar voor heel veel vluchtelingen geldt dat niet.

Vluchtelingenkamp Libanon
Vluchtelingenkamp Libanon

 

Fotocamera’s in koffer

In mijn koffer zitten een aantal kleine digitale fotocamera’s waarmee de kinderen hun leven op de foto kunnen gaan zetten. Mijn kinderen zijn ze aan het uittesten om te kijken of de kwaliteit een beetje redelijk is en hoe snel de batterijen leeg gaan. De jongens hopen dat ik de camera’s ook weer mee terugneem, zodat zij er later foto’s mee kunnen maken. We zullen zien ;).

 

De boeken zitten in de koffer, net zoals de camera’s. Ik heb mijn inentingen nog een keer gecheckt (alles is nog geldig). Nog vier nachten en ik ga.

Fotocamera's in koffer
Fotocamera’s op koffer

2 gedachten over “Reis naar Libanon voor een heel bijzonder boek”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 158 reviews.
Scroll naar boven