Reis naar de vluchtelingenkampen in Libanon

Over een week gaan Oscar en ik nogmaals naar Libanon. Onze reis heeft een bijzonder en mooi doel, waar ik in een later blog op terugkom. Natuurlijk neem ik ook boeken Jamil & Jamila mee die bij elkaar zijn gebracht door de Jij een boek, zij een boek actie van mijn Droomvallei uitgeverij, maar er is meer. Zaterdag 3 juni was een dag van voorbereiding.

plannen reis naar Libanon

Oscar kwam op bezoek, we boekten de laatste vliegtickets en spraken af wat het programma gaat worden. Mijn boek over Libanon kon ik niet meer vinden. De reisgidsen over dat land waren bij bol.com vrijwel alleen tweedehands te verkrijgen en dateerden uit 1998. Dat geeft wel aan naar wat voor land we gaan: nogsteeds met een negatief reisadvies …

plannen reis naar LibanonIk denk dat er wat dat betreft weinig is veranderd tov de vorige reis waar Elsbeth de Jager, mijn medeauteur van de Jamil & Jamila boeken bij was.

Natuurlijk zie ik best op tegen een reis als deze. Het is intensief en aangrijpend. Toch vind ik het belangrijk om te doen. Ik stel me wel eens voor hoe het zou zijn om op de vlucht te zijn met de kinderen. Mijn heerlijke plekkie in Breda in te moeten ruilen voor wat? Geen idee. Toekomst onbekend. Wat doet dat met kinderen? Veel, weten Elsbeth en ik van onze vorige reizen. Door het brengen van de boeken Jamil en Jamila geven we de kinderen weer wat blijheid en we laten ze zien dat er iemand aan ze denkt. Niet alleen wij, ook alle andere donateurs werken daaraan mee. Er zijn veel boeken verkocht en bedragen gedoneerd. We willen iedereen daar heel erg voor bedanken. Oscar heeft zijn koffer vol zitten met boeken Jamil & Jamila. De mijne ziet er zo uit:

plannen reis naar Libanon

Het is ramadan. Ook voor veel mensen in Libanon. Ik ben benieuwd wat dat voor invloed heeft op het leven in de vluchtelingenkampen. De temperatuur is er hoog en het is erg droog. We zullen zien.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 158 reviews.
Scroll naar boven