Esther en Elsbeth in Libanon

 Nederlandse auteurs brengen hun boek naar Syrische kinderen in Libanese vluchtelingenkampen

Van 24 tm 29 oktober 2016 brachten de Bredase Esther van der Ham en de Hilversumse Elsbeth de Jager hun in het Arabisch vertaalde boek “Jamil & Jamila” naar Syrische kinderen in Libanese vluchtelingenkampen. Hun indrukwekkende reis begon en eindigde in Beiroet waar ze waren uitgenodigd op de Nederlandse Ambassade. In de tussenliggende periode bezochten ze vier vluchtelingenkampen aan de Syrische grens. Plaatsvervangend ambassadeur de heer Bos noemt het brengen van de boeken “Jamil&Jamila” een heel goed initiatief.

De heer Bos: ‘Er zijn momenteel 500.000 Syrische vluchtelingenkinderen in Libanon. Hiervan gaan er binnenkort 200.000 aan het formele onderwijs deelnemen. Dat betekent dat er dus ongeveer 300.000 kinderen géén formeel onderwijs krijgen. Een aantal daarvan wordt opgevangen door andere hulporganisaties maar een groot aantal kinderen heeft nog niets te doen. Ik denk dat juist voor deze kinderen dit soort initiatieven hun leven wat opbeurt en dat ook de ouders van deze kinderen met leesboekjes het leven toch wat mooier kunnen maken voor deze kinderen die in een heel moeilijke situatie verkeren.’ 

Bezochte kampen op 5 km van de Syrische grens
Esther en Elsbeth bezochten de vluchtelingenkinderen in kampen in het Bekaa Governorate, Zahle District. In deze regio zitten 82.000 vluchtelingenkinderen in de leeftijd van 3 tot 18 jaar. De kampen bevinden zich zo’ n 5 km van de grens met Syrië. De kampen bestaan uit tussen de 50 en 200 tenten gebouwd van hout, plastic en zeildoek.

Enthousiaste reacties
De kinderen en ouders reageerden erg enthousiast op het bezoek van Esther en Elsbeth. Ze waren blij met alles: de boeken, kleurpotloden en de aandacht. De situatie in de kampen is hartverscheurend: het is er vies, het stinkt, er zitten ratten, veel kinderen lopen op blote voeten, gezichtjes vol stof en zand, veel van de kinderen hebben rotte tanden en zitten onder de wonden en zweren. Doordat ze vrijwel geen speelgoed hebben, vielen de boeken in goede aarde. Droomvallei Uitgeverij heeft de boeken ter beschikking gesteld. Voor ieder in Europa verkocht boek doneert deze uitgeverij een boek aan de kinderen in de vluchtelingenkampen. Ook de ontvangen donaties zijn omgezet in boeken.

Verkoopinformatie
De boeken Jamil & Jamila – over vluchtelingenkinderen (deel 1 – € 12,50), Heimwee – Jamil & Jamila (deel 2 – € 14,95) en Jamil & Jamila: de reis (deel 3, € 14,95 – ISBN 978-94-91886-43-0) zijn verkrijgbaar zijn via www.prachtboeken.nl en alle (online) boekwinkels. De boeken zijn uitgebracht in meerdere talen, waarvan de eerste twee delen ook als bundel in het Arabisch.

Bekijk het bezoek in de vluchtelingenkampen via Youtube:

Dag 1: https://www.youtube.com/watch?v=b88cOPoOWwY
Dag 2: https://www.youtube.com/watch?v=ZLnAkujtQQ4&feature=youtu.be
Interview Ambassadeur (de heer Jacco Bos): https://www.youtube.com/watch?v=aCqQmFSRcBU

Esther en Elsbeth in Libanon
Esther en Elsbeth in Libanon

 

elsbeth-in-vluchtelingenkamp-26-okt

esther-en-elsbeth-vertrekken-vanaf-schiphol-24-okt

esther-in-vluchtelingekamp-25-okt

esther-in-vluchtelingenkamp-26-okt

gesprek-met-plv-ambassadeur-van-nl-in-libanon-de-heer-bos

vluchtelingenkinderen-met-boek-26-oktober

1 gedachte over “ Nederlandse auteurs brengen hun boek naar Syrische kinderen in Libanese vluchtelingenkampen”

  1. Pingback: Reis naar de vluchtelingenkampen in Libanon - Droomvallei Uitgeverij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 158 reviews.
Scroll naar boven