Schilderen met ecoline

Aan een goede vriendin van mij heb ik al een paar tekenlessen gegeven.
Een van de belangrijkste dingen bij het tekenen en schilderen is het durven.
Durf het potlood op het papier te zetten.
De eerste lijn te trekken.
Door te gaan.
Fouten te maken.
Durf daar niet al te erg mee te zitten.
Wat ik leer van het tekenen, neem ik mee in mijn andere werkzaamheden en bij mijn andere werkgevers.

Het durven bij het tekenen en schilderen is best lastig.
We horen altijd een stemmetje dat zegt dat het niet mooi genoeg is.
Dat het de verkeerde kleuren zijn.
Dat de fee meer op een heks lijkt.
De vos op een hond.

Voor we het weten, durven we nooit meer een potloodpunt op papier te zetten.

Dat is jammer. Het maken van een tekening heeft al veel positieve effecten. Het is ontspannend, rustgevend en grensverleggend. Het is leren. Het gaat iedere keer beter. Het is goed kijken hoe voorwerpen in elkaar zitten.

De workshop die ik voor die vriendin gaf, had een doel. Ze wilde graag leren schilderen met ecoline. De voorbereidingen (kletsen, tekenen, ontwerpen) namen zo veel tijd in beslag dat ik snel uit moest leggen wat de basis ideeën waren bij het schilderen met ecoline. Zie de kleuren in deze tekening. Ik heb het later aangevuld met pen. Zie deze vrolijke vogels!

http://www.droomvallei.net

image

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 160 reviews.
Scroll naar boven