Simon Kiechl

Interview Simon Kiechl – het meisje met de parel

Droomvallei Uitgeverij heeft weer een nieuw boek. Het stripboek ‘Luc van der Meer en het meisje met de parel’ (originele titel: Luc van der Meer und das Mädchen mit der Perle) van Simon Kiechl.  Elsbeth heeft hem geïnterviewd.

Wie is Simon Kiechl?
Ik kom uit de bergen van Tirol en houd al mijn hele leven van tekenen en van de zee. Waarschijnlijk voel ik me een beetje beklemd hier tussen al die bergen 😉 Na mijn opleiding aan de kunstacademie heb ik besloten om al mijn voorliefdes in één boek samen te brengen: in een stripboek over de zeevaart!

Waarom juist ‘Luc van der Meer en het meisje met de parel’?
Ik ben vaker in Amsterdam geweest en vindt het een fascinerende stad met een interessante geschiedenis. Een bezoek aan de Bataviawerf heeft uiteindelijk voor de inspiratie voor dit boek gezorgd.

Wat vind je leuker? Schrijven of tekenen?
Tekenen, daar hoef ik geen seconde over na te denken. Maar het was ook erg leuk en een grote uitdaging om de tekst en de grapjes te bedenken en dan te zorgen dat de lichaamstaal van de personen in mijn boek met die tekst overeenkwam.

Hoe lang heeft het hele schrijf- en tekenproces geduurd?
Naast mijn baan als kunstdocent heb ik zes jaar nodig gehad voordat het idee een echt boek was. Eerst heb ik een draaiboek geschreven, reizen gemaakt en research gedaan. Daarna heb ik de karakters grofweg neergezet. Dat duurde ongeveer een jaar. De correctiefase helemaal aan het einde duurde ook een jaar en de overige vier jaar was ik bezig met tekenen en schrijven.

Welke persoon uit het boek vind jijzelf het leuks?
De hoofdpersoon Luc! Hij is zo natuurlijk en authentiek met al zijn zwakke en sterke kanten.

Wat kunnen we nog meer van je verwachten?
Ik ben alweer bezig met tekenen maar of er inderdaad een deel 2 komt, of zelfs nog meerdere delen, hangt er ook vanaf hoeveel enthousiaste lezers deel 1 krijgt!

 

Simon Kiechl
Simon Kiechl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 158 reviews.
Scroll naar boven