Lezen met kids - Bertine

Mijn zes favoriete boekenblogs

Als auteur vind je het fijn om feedback te krijgen op je manuscript. Deze feedback verloopt in verschillende fases. Allereerst wordt het gelezen in huislijke kring. Ja, ook delen van mijn roman worden bij het avondeten gedeeld (wat is dat mama, een slet? Ahum. Tja mijn nieuwe roman speelt zich af in de gevangenis). Daarna gaat het boek naar proeflezers die het van gedegen feedback voorzien. Dan een redactieronde om de taalfouten eruit te halen. Nog een redactieronde, nog een, weer alles doorkijken. En dan alsnog fouten tegenkomen in het boek (zoals bij de eerste druk van mijn debuut Controle!. Zo erg. Maar goed, in druk twee, vanaf nu via mijn website verkrijgbaar, zijn ze eruit. Hoop ik!).

Dan gaat je boek echt de wereld in. Persbericht, kranten, radio en natuurlijk: de boekenblogs. Hebban, de grootste boekensite van Nederland, plaatste een review van Nederlandse boekenblogs. Veel ervan kende ik ook nog niet. Leuk om er eens rond te kijken.
Dit zijn mijn favoriete blogs:

Mustread or not

Dit blog ken ik pas een halfjaar, maar ik zou het niet meer willen missen. Moon en Caroline steken hun passie voor boeken niet onder stoelen of banken, dat blijkt al uit hun motto: ‘a Room without Books is a Body Without a Soul”. Dat kan ik alleen maar onderschrijven, dol als ik ben op boeken.

De leestafel

Detties leestafel zorgt voort gedegen reviews, de boeken van het begin tot het einde uitgespeld. Kritisch en toch positief.  Daar houd ik van.

Lezen met kids

Altijd een verrassende insteek voor de review van het boek. De eigenaar van het blog, Bertine, is moeder van twee kinderen en werkt zelf in het basisonderwijs, een belangrijke doelgroep voor de boeken van Droomvallei uitgeverij. Ze schrijft regelmatig reviews over boeken van Droomvallei Uitgeverij, bijvoorbeeld hier over het boek van Mirjam Hildebrand, Opsekopse wereld, de koningin met groen haar met illustraties van Francien van Lang en natuurlijk over Feesten met Wiebel & Kriebel van Els Roeterdink.

Lezen met kids - Bertine
Lezen met kids – Bertine

Blije boekenwurm 

Stadgenoot Anja staat altijd meteen klaar om de nieuwe boeken van Droomvallei Uitgeverij van een recensie te voorzien. Dat doet zij al een aantal jaar en met heel veel plezier.

Only by me

Eigenaar Barbara zorgt voor een heel eigen wijze van recenseren. De recensenten bespreken de boeken op persoonlijke wijze en geven er een eigen touch aan mee die me zeer aanspreekt. Via deze website zijn regelmatig boeken van Droomvallei Uitgeverij te winnen. De komende tijd gaan Barbara en Droomvallei Uitgeverij nauw samenwerken, waar ik heel blij mee ben.

Wat is jouw favoriete boekenblog en waarom? Wil je via jouw blog boeken van Droomvallei Uitgeverij recenseren? Laat het me weten! Ik hoor of lees het graag.

Veel leesplezier! Esther

 

0 gedachten over “Mijn zes favoriete boekenblogs”

  1. Pingback: Wat? Waarom duurt het zo lang voordat mijn boek er is? Drie tips voor tijdens het wachten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 158 reviews.
Scroll naar boven