Home - thuis 6

Thuis – Home (6)

Vandaag, zondag 30 april, ben ik te gast in Den Haag bij Kamara Kultura om te vertellen over mijn werk als uitgever, auteur, illustrator en  de boeken over de vluchtelingenkinderen Jamil&Jamila. Ik word geïnterviewd door Jellie Brouwer. In het voorbereidende gesprek kwam ook de tekst Thuis-Home ter sprake die de redacteur op mijn blog had gezien. Ze vond mijn teksten met de foto’s erg mooi en vroeg of ze die mocht gebruiken. Ik heb eerder vijf teksten gedeeld. Hier is de zesde: licht. Deze teksten zijn geïnspireerd door de reizen naar de vluchtelingenkampen die ik heb gemaakt en door het sprookje ‘Het meisje met de zwavelstokjes’.

Home - thuis 6
Home – thuis 6

Sluit de maand af met Kamera Kultura en laat je voeden door actuele thema´s rond kunst, wetenschap, politiek en maatschappij, pakkende optredens en een altijd verrassend brunchbuffet van Juni Café!

De Bredase schrijfster en illustrator Esther van der Ham schreef samen met Elsbeth de Jager al drie succesvolle jeugdboeken over de Syrische vluchtelingenkinderen Jamil en Jamila. Samen gingen ze in 2016  op reis om onderzoek te doen. Ze reisden zelf af naar de Balkan om dezelfde weg af te leggen die de vluchtelingen volgen om deze zo goed mogelijk in hun boekenserie weer te geven. Jellie gaat in gesprek met Esther.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 158 reviews.
Scroll naar boven