Bronja Prazdny - fictiedebuut

Znežanka, fictiedebuut van Bronja Prazdny – persbericht

Persbericht 24 november 2020

Znežanka, fictiedebuut van Bronja Prazdny
Indringend boek over omgaan met verlies en pijn

Vandaag verschijnt Znežanka, het fictiedebuut van journalist en schrijver Bronja Prazdny. Het is een indringend verhaal over omgaan met verlies en pijn. Judith Visser, auteur van o.a. Zondagskind en Zondagsleven, zegt over Bronja’s boeken: Bronja heeft een onderscheidend, zeer eigen stemgeluid in de Nederlandse literatuur. Haar stijl kenmerkt zich in het observeren van de kleine dingen die zij op zo’n humoristische, soms cynische maar altijd eerlijke wijze beschrijft dat je als lezer voortdurend bij jezelf denkt: verrek, zo is het!

Znežanka is een jonge vrouw die manisch verliefd wordt op een man, maar in plaats van een lang en gelukkig leven in liefde en harmonie eindigt hun korte samenzijn in een diepe beangstigende afdaling in het rijk der schimmen. Voor haar althans -hij verdwijnt uit beeld en hervat zijn leven. Znežanka weet een manier te vinden om om te gaan met de verliezen en de snijdende pijn die volgen op het vertrek van haar voormalige droomprins, maar of deze oplossing haar zal helpen er weer bovenop te komen?

Waar ligt de scheidslijn tussen verbeelding en waanzin?
Znežanka is een verhaal over vriendschap en haat, over het hebben van vertrouwen in een ander en het geloven in jezelf, hoeveel je ook voor je kiezen krijgt, over afscheid en verdriet en loslaten versus vasthouden. Het is ook een pleidooi voor het ‘afwijkende’, een modern sprookje over een vorm van verbeelding die in onze maatschappij vaak als gekte wordt gezien. Waar ligt de scheidslijn tussen verbeelding en waanzin en wie bepaalt die eigenlijk?

Bronja Prazdny
Bronja Prazdny is journalist en schrijver. In 2015 verscheen haar boek Vrouwen met autisme, een serie portretten/interviews. In 2019 kwam een hernieuwde versie van dit boek uit, met updates en nieuwe interviews. Verloren taal (Uitgeverij Nieuw Amsterdam) verscheen in 2016. Znežanka is Bronja’s fictiedebuut. Het wordt uitgegeven door Droomvallei Uitgeverij.

Verkrijgbaarheid
Paperback, ISBN: 978-94-92844-85-9, 300 pagina’s. Het boek is verkrijgbaar bij alle (online) boekwinkels.

Znežanka – Roman

 

Noot voor de redactie:
Wil je een afspraak maken voor een interview? Mail dan naar info@droomvalleiuitgeverij.nl. Ook voor pers- of  recensie-exemplaren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 160 reviews.
Scroll naar boven