We tekenen de zomer deel 3 – vlinders

Het vorige zomertekenen ging over bloemen. Logisch dat we het dan vandaag over vlinders gaan hebben.
Wij hebben veel vlinders in de tuin. We hebben er dan ook speciaal planten voor neergezet zoals tijm en lavendel. We gaan eens op onderzoek uit naar de vlinder. Welke vlinder komt voor in jouw tuin of omgeving?
Bij ons al vroeg in de lente het koolwitje en de citroenvlinder, gevolgd door de dagpauwoog en de atalanta. Deze zomer zat er zelfs een boomblauwtje in de tuin. Dat was voor het eerst. Ik hoop nog altijd een keer een koninginnenpage te zien in onze tuin. Tja, je moet je dromen houden he 🙂
Wij gaan ook wel eens naar een vlindertuin waar ook veel exotische vlinders te vinden zijn. Zo waren we bij de Botanische tuin in Utrecht waar de vlinderkas ergens achter op het terrein te vinden was. Het was er goed heet binnen. Ik zal nooit vergeten dat mijn jongste zoon heel stil midden in die kas ging staan. Hij wilde zo graag dat er een vlinder op zijn hoofd kwam zitten. Tot zijn grote geluk gebeurde dat ook. Hij heeft het er nog dagen over gehad. Hij was toen nog een kleuter en stilstaan was best een hele klus. Zijn beloning was er gelukkig wel met die vlinder op zijn pet. Ook toen waren wij al veel aan het tekenen. Elke dag maakten we een tekening in ons tekenschrift. Hij tekende de vlinder die op zijn hoofd kwam zitten. Momenten om te koesteren zijn dat.
Door het tekenen verwerken de kinderen de dag. Ze delen hun ervaringen, praten erover en stellen vragen. Het is ontspannend en goed voor de ontwikkeling van de motoriek. Dat geldt ook voor volwassenen. Iedereen kan tekenen en het is voor iedereen fijn.

Droomvallei zomertekenen drie vlinders
Droomvallei zomertekenen drie vlinders

1 gedachte over “We tekenen de zomer deel 3 – vlinders”

  1. Pingback: We tekenen de zomer: regenboogkleuren - Prachtboeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 160 reviews.
Scroll naar boven