We tekenen de zomer: regenboogkleuren

Droomvallei auteur Jacinta Kogelman heeft zich door mijn “We tekenen de zomer” tekeningen laten inspireren!
Hierbij haar bijdrage, over kleuren. Wat vind ik dat leuk! Bedankt Jacinta!

Dit schreef Jacinta me:

Ja, ik houd van kleur, kleuren maken me blij. Mijn ervaring is dat eigenlijk iedereen van kleuren houdt en dat de meeste mensen niet van grijs houden. Waarom? Het is net als wanneer de zon schijnt. Dan word je gewoon toch veel vrolijker? En als het de hele dag regent en grijs is, dan heeft dat zijn uitwerking op hoe je je voelt.

Kleur en licht is voeding, het geeft je energie en een stimulans om iets te ontwikkelen in je leven. Je kent het vast wel: als je een zonnebloemzaadje in de grond stopt, wordt het alleen in het voorjaar en de zomer tot een mooi stevig plantje. Juist omdat dan de zon veel meer schijnt komt de zonnebloei tot bloei. Dat hoef je in de winter niet te proberen. In de winter is alles soms wit en blauw, de kleur van de verstilling en van de kou.

Als je zoals ik, graag kleurrijk creatief bezig bent dan is het heel leuk om niet alleen met kleuren creatief iets te doen, maar ook te kijken naar wat de kleuren je te zeggen hebben. Kleuren hebben heel algemene betekenissen maar ook heel specifieke, die voor iedereen weer verschillend kunnen zijn. Als je ontdekt wat de betekenis is van jouw lievelingskleur op dit moment en als die kleur of kleuren ook nog in je tekeningen verschijnen, dan kun je daar op inspelen. Zo leer je jezelf en je behoeftes elke keer een beetje beter te begrijpen. Daarom is het heel handig als je wat kleurgevoeliger wordt in je dagelijks leven.

Mijn boek Kleur je zinnen wil je inspireren om alle kleuren in jezelf tot ontwikkeling te brengen. Kleurrijk creatief neem ik je mee langs alle kleuren van de regenboog. Zo kleur te beleven geeft jouw leven zin. Dan word je op een dag die mooie sterke zonnebloem die je bedoeld was te zijn.

Was erg leuk om te doen trouwens.
Veel plezier ermee!!!

Jacinta

teken je zomer: regenboogkleuren
teken je zomer: regenboogkleuren

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 158 reviews.
Scroll naar boven