Ineke Fritz - Breinsteins missie

De boekpremière van Breinsteins Missie

Tijdens de Open Dag van Science Park Amsterdam (Weekend van de Wetenschap) was de boekpresentatie van Breinsteins Missie. Ook hadden we de hele dag een fantastische Breinsteins Missie stand in de centrale hal van de Universiteit van Amsterdam (FNWI). De Breinsteins Missie kist was daar een echte blikvanger. Net als de kunstwerken, gemaakt door leerlingen van Jenaplanbasisschool De Nieuwe Kring uit Diemen. Dank jullie wel daarvoor.

Gelukkig zat er vandaag geen gevaarlijke Bever in de kist, maar leuke prijsjes die je kon winnen als je meedeed met de quiz, door je kon spelen door de QR code te scannen. Had je zeven of meer vragen goed (van de tien), dan ging de kist open en mocht je wat uitzoeken. Geloof me, aan het eind van de dag was de kist bijna leeg, zo’n succes was de quiz. Mirte van der Eyden, studente natuurkunde aan de UvA, legde aan de hand van beelden op het grote tv scherm waarover we konden beschikken uit wat zwaartekrachtsgolven waren. En als je daarna de flaptekst van Breinsteins Missie las, waren er nog maar een paar ‘raadvragen’ over. De uitslag kreeg je meteen op het scherm te zien. Zo ontzettend leuk om kinderen zo blij te zien. Leuke kinderen waren het. Zo spontaan en open. Hele gesprekken heb ik met ze gevoerd, net als met hun ouders. Al snel bleek dat ouders het fijn vonden dat er nu een boek was voor kinderen die geïnteresseerd waren in wetenschap, maar als ze daarover meer wilden lezen normaal gesproken terechtkwamen bij volwassen of informatieve boeken, terwijl ze gewoon lekker wilden lezen.

Ineke Fritz - Breinsteins missie
Ineke Fritz – Breinsteins missie

Om twee uur ’s middags was de boekpresentatie. Het is fijn om over de totstandkoming van je boek te vertellen en ook hier legde Mirte met groot enthousiasme en op het niveau van de kinderen uit wat je je nu moet voorstellen bij zwaartekrachtsgolven. Het eerste boek mocht ik overhandigen aan Bart Groeneveld van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica
Voorlichting & communicatie FNWI van de UvA. Bart vertelde over de initiatieven die de UvA onderneemt om wetenschap dichter bij kinderen te brengen. De boekpresentatie en de aanwezigheid van de Breinsteins Missie stand op de Open Dag waren hier een mooi voorbeeld van en misschien komt er nog meer, maar daarover later.

Terug op de stand stonden er al weer kinderen te wachten om de quiz te spelen. Wat een enthousiasme en, ik kan het niet vaak genoeg zeggen, wat deed Mirte het leuk!
Heel wat kinderen gingen met een exemplaar van Breinsteins Missie naar huis. Trots, dat zij tot de eersten behoorden die het boek gingen lezen.

Ik wil iedereen bedanken die deze dag voor mij onvergetelijk heeft gemaakt, niet in de laatste plaats de kinderen, die mij een energie boost van jewelste hebben gegeven en mij met extra veel plezier verder laten schrijven aan Breinsteins Missie deel 2. Dank jullie wel.               

Ineke Fritz - Breinsteins missie
Ineke Fritz – Breinsteins missie
Ineke Fritz - Breinsteins missie
Ineke Fritz – Breinsteins missie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 160 reviews.
Scroll naar boven