Amsterdam CS, illustratie uit Clara het krantenmeisje

Clara het krantenmeisje: Deel 2 van klassieke kinderboek-trilogie

Een nieuwe klassieker, voor kinderen én volwassenen

Clara is terug om de lezer mee te nemen naar het Amsterdam van 1911.

In maart 2019 verscheen het tweede deel in de kinderboeken-trilogie Clara. Het eerste deel uit de Clara-trilogie werd met lovende recensies ontvangen en veroverde een plek in de schoolboek top-100 lijst. Leestafel.nl schreef: ‘Een leerzaam, maar vooral indringend verhaal en als het uit is, wil je weten hoe het verder gaat met Clara!’ En dat kan nu.

Een nieuw avontuur

Clara is een eigenzinnig meisje. Ze groeit op in een arbeidersgezin in Amsterdam, aan het begin van de 20e eeuw. Ze laat zich niet tegenhouden door de gewoontes van de tijd en wil later dolgraag ontdekkingsreizigster worden. Aan het eind van deel 1 moet Clara noodgedwongen van school om te gaan werken. Zo wordt ze het eerste krantenmeisje van Nederland. In deel 2 maakt ze van alles mee op straat, en leert de stad van een heel andere kant kennen dan toen ze nog braaf in de schoolbanken zat. Ook is er in huiselijke kring van alles aan de hand. Haar moeder blijkt bovendien geheimen te hebben…

Geschiedenis voor alle leeftijden

Sfeer, geschiedenis en een indringend verhaal; Pieter Feller en Tiny Fisscher voegden deze elementen samen in een nieuwe klassieker. De schrijvers verdienden al eerder hun sporen; Pieter Feller schreef onder andere Kolletje, een inmiddels lijvige serie over een eigenzinnige kleuter, en Tiny Fisscher is onder meer bekend van haar succesvolle bewerking van Hector Malots Alleen op de Wereld. Hun beeldende en historisch accurate beschrijvingen, gecombineerd met een aangrijpend plot, maken Clara tot een ware klassieker met educatieve waarde. Een boek van alle tijden, dat niet alleen kinderen, maar ook hun ouders en grootouders zal boeien.

clara het krantenmeisje Pieter Feller en Tiny Fisscher

Droomvallei Uitgeverij

Droomvallei is de uitgeverij van auteur Esther van der Ham. De boeken die de uitgeverij publiceert, voldoen aan twee criteria: het zijn prachtige, fijne verhalen, die moeilijke onderwerpen niet uit de weg gaan. Pesten, vluchtelingenproblematiek, verslaving, ongelijkwaardigheid, Alzheimer; ingewikkelde zaken die met hulp van een boek bespreekbaarder worden. Droomvallei geeft zowel boeken voor kinderen als volwassenen uit. Bekijk dit nieuwste boek via Droomvallei Uitgeverij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 158 reviews.
Scroll naar boven