Corinne Hamoen

Dromen komen uit bij Droomvallei Uitgeverij

Een gastblog van Corinne Hamoen.

Je eigen boek schrijven en uitbrengen. Dat is een droom van veel mensen. Het was mijn droom, een heel bijzondere droom. Een boek met sprookjesverhalen, illustraties en daarbij ook recepten. Een echt boek om samen uit te lezen en in weg te dromen. Ik zag het al helemaal voor me en ik besloot om die droom waar te maken.

Dreamteam

De hoofdpersonen Roos en Kris werden bedacht en de verhalen kwamen ook als vanzelf. Een illustratrice vond ik al snel, Githa Schrijver. Zij gaf een gezicht aan Roos en Kris en dat klopte precies bij mijn gevoel. Het gaf me kracht en moed om door te gaan. De vormgeefster Nicolette Scholtens maakte een voorbeeld van een hoofdstuk en een recept. Het boek werd steeds echter. Ik stuurde mijn idee op naar een aantal uitgevers en Esther van der Ham van Droomvallei Uitgeverij reageerde direct. Ze belde me vanaf de camping waar ze op vakantie was. Esther geloofde in het boek en wilde het heel graag uitgeven.

Roos en Kris met auteur Corinne Hamoen
Roos en Kris met auteur Corinne Hamoen

Het team was compleet en we gingen aan de slag. Ik schreef en probeerde de recepten uit, Githa maakte prachtige illustraties, Nicolette gaf het geheel vorm tot een prachtig boek. Esther las met een kundig oog het manuscript en gaf bruikbare tips. Ze had contact met de drukker en zorgde dat de boeken prachtig ingebonden gedrukt werden. Kaarten en posters werden gemaakt. De deadlines kwamen snel dichterbij en Esther had de touwtjes stevig in handen.

Het droomboek

Uiteindelijk kwam het verlossende berichtje met een foto. De boeken waren afgeleverd en ze waren prachtig. Tijdens het drukbezochte boekfeest kon iedereen het boek bewonderen en complimenten vlogen over en weer. Ik had een droom en soms leek het een onbereikbare droom. Droomvallei Uitgeverij heeft er mede voor gezorgd dat deze droom werkelijkheid is geworden. Roos & Kris, het sprookjeskookboek (*), is een heel bijzonder boek geworden.

Roos en Kris - sprookjeskookboek - Corine Hamoen
Roos en Kris – sprookjeskookboek – Corine Hamoen

(*) De verkoop van Het sprookjeskookboek “Roos en Kris” is eind mei 2020 gestopt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 160 reviews.
Scroll naar boven