jamil en jamila 3 de reis

Nederlandse auteurs op reis naar Balkan voor boek over reis Syrische vluchtelingenkinderen

In Syrië gaan miljoenen kinderen niet meer naar school en zijn naar schatting 2 miljoen kinderen getraumatiseerd door oorlogservaringen. Dat geldt ook voor Jamil en Jamila die in het Syrische vluchtelingenkamp Bab as Salaam wonen. Elsbeth de Jager en Esther van der Ham schreven al twee boeken over hen. Over een paar dagen gaan ze op reis om onderzoek te doen voor het derde deel in de serie: de weg uit het vluchtelingenkamp. Ze gaan zelf de reis door de Balkan maken die de vluchtelingen volgen om deze zo goed mogelijk in het derde deel van de boekserie weer te geven.

Jamil & Jamila
Jamil & Jamila

Kindertrauma’s
Jamil en Jamila wonen in een Syrisch vluchtelingenkamp. We maken Jamil & Jamila mee in het voor hun dagelijkse leven: water halen, naar school, zorgen maken om verdwenen familieleden, omgaan met een verlamde zus. De situatie in het vluchtelingenkamp wordt iets beter als er een nieuwe school wordt geplaatst. Nadat Jamil te maken krijgt met nieuwe zorgen over zijn zusje, gaat hij op reis naar een beter leven. Zal het hem lukken om zijn zusje te redden? En hoe vergaat het Jamila zonder haar vriend Jamil in het vluchtelingenkamp?

Waargebeurde verhalen
Deze boeken zijn gebaseerd op waargebeurde situaties. Het boek wordt gebruikt op de scholen in de vluchtelingenkampen. Door het beschrijven van voor de kinderen herkenbare situaties leren zij nadenken en praten over wat er gebeurd is en over hoe zij hun toekomst weer vorm kunnen geven. Het boek helpt de kinderen hun trauma’s te verwerken en zorgt ervoor dat ze op educatief niveau een stap verder komen. Het boek is zo geschreven dat het kinderen ondersteunt bij wat voor hen belangrijk is, zoals het leren en onthouden van hun eigen achternaam, de cijfers en de kleuren. Dingen die voor kinderen in Europa heel vanzelfsprekend zijn, maar die zij zijn vergeten. Kinderen in Europa kunnen door het lezen van het boek meer begrip krijgen voor leeftijdgenootjes in de vluchtelingenkampen.

Boeksponsoring
Auteurs werken belangeloos mee aan de totstandkoming van dit boek. Het wordt (met behulp van giften voor de drukkosten) later dit jaar door de auteurs gratis uitgedeeld aan de kinderen in de vluchtelingenkampen in Libanon. Met de aankoop van het boek in Nederland worden de kinderen gesteund  die slachtoffer zijn van de Syrische burgeroorlog: Jij een boek, zij een boek. Kopers van het boek sponsoren een Arabische versie van Jamil&Jamila voor de kinderen in de vluchtelingenkampen. De boeken verschijnen in de Nederlandse, Duitse, Franse, Spaanse, Engelse en Arabische taal. De sprekende illustraties in het boek zijn gemaakt door Esther van der Ham. Het boek is geschreven voor kinderen in de leeftijd van zes tot acht jaar, maar zeker ook interessant voor oudere kinderen.

Verkoopinformatie
Het boek ‘Jamil & Jamila 3: de reis’ is verkrijgbaar vanaf 1 juni 2016 bij alle (online) boekwinkels en via www.prachtboeken.nl. Het boek wordt uitgegeven door Droomvallei Uitgeverij Breda als hardcover (48 pagina’s en volledig in kleur). Verkoopprijs is € 14,95, ISBN : 978-94-91886-43-0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 160 reviews.
Scroll naar boven