VNI Texel

Het goede doel van de nieuwe Waddenbundel – eilandverhalen nummer vijf

Al vele jaren maak ik samen met Marelle Boersma een heel bijzonder boek: de Waddenbundel. De verhalen in deze bundel spelen zich af op één van de Waddeneilanden én worden daar ook geschreven tijdens een schrijfmidweek georganiseerd door Marelle. Op dit moment werken 19 schrijvers op Texel heel hard aan de vijfde bundel verhalen, die op 9 december uitkomt.

Het is en blijft een bijzonder project. Zo veel schrijvers, verhalen, de workshops door Marelle, Heleen (en mijzelf), de schrijfcoaching, brainstormen, en … het goede doel.

Want aan elke bundel is een goed doel verbonden.

Paal 15, de eerste bundel: De Waddenvereniging.
Aangespoelde verhalen, de tweede bundel: de zeehondenopvang.
De Wadden in vogelvlucht, de derde bundel: Stichting Texel Vogeleiland
Windkracht 15, de vierde bundel: KNRM

alle waddenbundels

 

Het goede doel voor de vijfde Waddenbundel

Het bepalen van het goede doel is een heel traject. We kiezen het namelijk samen met de auteurs rondom een bepaald thema. Dit jaar is het thema Natuurbehoud, omdat we het belangrijk vinden daar aandacht aan te besteden, ook in de verhalen van dit jaar. Na een brainstorm- en streepronde bleven een aantal goede doelen over. Gisteren ben ik op pad geweest om die te bezoeken en onze plannen te bespreken. Heel bijzonder dat een vertegenwoordiging van het bestuur van het geselecteerde goede doel van dit jaar vanochtend bij de locatie op bezoek is geweest om zich voor te stellen aan de auteurs en de eerste plannen te ontvouwen.

We zijn blij en trots te kunnen melden dat het goede doel voor onze jubileumbundel is:
IVN Texel!

IVN staat voor Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Ze gaan de donaties gebruiken voor het opzetten van activiteiten voor kinderen (en hun ouders) op het gebied van natuurlijk samen leren kijken.
Met als doel samen met en van kinderen leren kijken naar de natuur. Je verbazen en laten verrassen door al het mooie wat te ervaren is, maar ook kijken wat nodig is om dat te behouden.

De komende tijd gaan we dat samen verder uitwerken. Het komt niet alleen beschikbaar voor de kinderen van Texel, maar voor alle eilandbezoekers. Zij gaan dus met de donaties, in overleg met ons, speciaal iets ontwikkelen, en daarmee als het lukt ook samenwerken met andere natuurorganisaties op Texel.

We zijn echt dolenthousiast (en zij ook!).

VNI Texel

Bezoek van een deel van het bestuur van IVN Texel tijdens de schrijfweek. Van links naar rechts: Marelle Boersma, Sabien Bosman, Willeke Nederlof, Heleen van den Hoven-Schram en Esther van der Ham.

 

 

 

 

 

 

3 gedachten over “Het goede doel van de nieuwe Waddenbundel – eilandverhalen nummer vijf”

  1. Pingback: Voetsporen – Eilandverhalen 5 – recensie – Passie voor Boeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 158 reviews.
Scroll naar boven