kinderyoga

Interview met Anita over het kinderyogaboek

Kan je wat over jezelf vertellen?
Mijn naam is Anita Hendriks-Berg, ik kom uit het basisonderwijs van hieruit ben ik verder gaan leren voor cognitieve gedragstherapeut en kleurentherapeut. Kinder- en volwassenyoga docent. Ik geef nu al 5 jaar de peuteryoga op de peuterspeelzalen in de gemeente Heerlen en ook op diverse basisscholen.  De kinderyoga op de scholen heb ik aangepast aan de thema’s en aan het citovolgsysteem. Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan de totale ontwikkeling van ieder kind. Ieder kind is UNIEK, zo mogen ze zich ook ontwikkelen. Dit stimuleer ik in de kinderyogalessen.

Kinderyoga boek 'Ik ben ik, jij bent jij".
Kinderyoga boek ‘Ik ben ik, jij bent jij”.

Hoe is dit boekidee tot stand gekomen?
Door het geven van de yogalessen op scholen en de peuterspeelzalen kreeg ik vaker de vraag van de ouders of ik geen boek had zodat ze er thuis ook mee aan de slag kunnen. Ik geef de lessen in thema’s zodoende wilde ik graag een boek in verhaalvorm waar de yoga in verwerkt werd. Ik heb bij Wendy schilderlessen gevolgd, zij heeft KiekeboeKat bedacht, tijdens de schilderlessen kreeg ik het idee om KiekeboeKAt als hoofdpersoon in het yogaboek te gebruiken, Wendy was meteen enthousiast, dit was de eerste aanzet. Daarna heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben aan Sandra gaan vragen, “dit vond ik heel spannend” of ze interesse had om aan het boek mee te werken. Gelukkig vond Sandra het een super idee. Van hier uit zijn we samen gaan werken aan ONS boek.   Wat vind jij het allerbelangrijkste aan dit boek? Belangrijkste van dit boek is, samen lezen en doen, kinderen ervaren dat het belangrijk is om jezelf te zijn. In contact komen met de natuur.

Voor wie is het boek bedoeld?
Voor kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 6 jaar, ouder, verzorgers, grootouders, leerkrachten. Het boek kan op divers manieren gebruikt worden zoals: voorleesboek, leesboek, doeboek, leerboek

Hoe is het boek zelf tot stand gekomen?
De yogaoefeningen en uitleg en de basis komen van mij. Sandra heeft er super verhalen van gemaakt. Wendy heeft de verhalen door de illustraties tot leven gebracht. KiekeboeKat was al een creatie van Wendy van hieruit is zij Kiekeboekat verder gaan ontwikkelen.

Wat vind het je leukste aan het boek? Eigenlijk alles.

Wat was jouw taak of rol bij dit boek? Ik heb de basis gelegd voor dit boek, door mijn vakkennis vanuit het basisonderwijs, cognitieve gedragstherapie en kleurentherapie  en jarenlang de kinderyoga te geven op scholen en peuterspeelzalen heb ik de lessen steeds verder kunnen verdiepen en aanpassen zodat de lessen een ondersteuning zijn bij de totale ontwikkeling van het kind.   Wendy en Sandra erbij gehaald om dit boek tot stand te brengen.
De samenwerking met Wendy en Sandra was heel prettig, we waarderen elkaar en elkaars vakgebied. We hebben met veel plezier en vakkennis samen aan het boek gewerkt. Dit is ook te zien aan ons boek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 158 reviews.
Scroll naar boven