Eerste boek in cultuurhistorische serie: Yin en Yang

Eind oktober 2016 ontmoette ik Nienke Pool in Den Bosch. We kenden elkaar al wat langer via de social media, maar hadden elkaar nog niet ontmoet.
In een bericht op schrijven online vertelt Nienke erover. Ik citeer:

Op een dag sprak ik Esther van der Ham en zij was meteen enthousiast over het verhaal over het Oude China. Of ze was enthousiast door mijn enthousiasme, dat weet ik niet zeker. Nadat ze het gelezen had, werd ze heel doortastend en zocht meteen een geweldige illustrator bij het verhaal.

Ik was inderdaad meteen enthousiast over het idee een boek over het oude China uit te geven. Door de reizen die ik voor de boeken Jamil & Jamila heb gemaakt naar de Syrische grens en Libanon dompelden me onder in een voor mij onbekende cultuur. Ik vind het leuk om dat door te geven. Vandaar dat ik meteen nadat ik het verhaal van Nienke had gelezen, het uit wilde geven. Ik had Ingrid van der Knaap, de illustrator, al eens ontmoet. Ik ben een groot fan van haar teken- en illustratiewerk. Ik heb hen aan elkaar voorgesteld. Dat was een mooie match. Zo mooi dat we hebben afgesproken dat er een serie cultuurhistorische verhalen komt. Maar eerst genieten we even van Yin en Yang, een boek dat zeer enthousiast ontvangen is. En verkrijgbaar is bij alle (online)boekwinkels. Dat het drie dagen na het uitkomen al op nummer één zou staan van de Hebban Tiplijst, is een prachtig feit.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 158 reviews.
Scroll naar boven