Cover Contact!

De bibbers bij de tweede roman

Na het afronden van mijn debuutroman “Controle!” zei ik tegen mijn schrijfcoach Yoeke dat ik tevreden was. Ik had iets gedaan waarvan ik niet wist dat ik het kon: een roman schrijven. Ik had het verhaal over mijn DIEP flap operatie, dat ik al heel lang wilde vertellen, op papier gezet. Het kriebelde wel een beetje. Door het einde van het boek, zou ik zo nog door kunnen gaan met een tweede deel, lachten we. Maar nee hoor, zei ik meteen, het is genoeg zo. Ik heb het druk zat. Toch gebeurde er iets met me nadat het boek was uitgekomen. Er kwamen zo veel reacties van lezers die wilden weten hoe het verhaal verder ging.

Ik besloot door te gaan. Het tweede deel speelt zich af in de gevangenis. Ik zocht contact met ervaringsdeskundigen. Ik beschik over een grote ziekenhuiservaring, maar voor gevangenissen geldt dat niet, een aantal museumbezoeken niet meegeteld. Ik kreeg contact met een cipier en mocht op bezoek in de gevangenis in Almere, wat veel indruk maakte.

Bezoek gevangenis Almere
Bezoek gevangenis Almere

Ik begon de verhaallijn op te zetten. Waar zou het over moeten gaan? De twijfels sloegen toe. Ik merkte dat mijn aanpak voor dit boek afweek van mijn debuutroman, doordat ik veel meer van te voren had uitgezet qua lijnen. Voor mijn gevoel moest dat ook wel, omdat dit tweede boek veel minder autobiografisch is. Ik begon met schrijven. Langzaam ontstond de hoofdpersoon. Toen de lovende recensie van Biblion op de deurmat viel, had ik ruim 10.000 woorden geschreven. Ik had lezers van mijn eerste boek al wat previews laten lezen van het vervolg, waar ze enthousiast op reageerden. Toch stuurde ik met de bibbers in mijn lijf de eerste opzet en wat ik al geschreven had van het tweede boek naar Yoeke en wachtte het skypegesprek af.

recensie controle Biblion
recensie controle Biblion

Haar woorden logen er niet om: meteen een mooie sfeer neergezet, mooie raadsels neergezet, herkenbare sfeer in de gevangenis (Yoeke heeft daar wel eens workshops gegeven) en … het boek is levensvatbaar. Het kan los van elkaar gelezen worden en het wordt absoluut heel interessant.
HIIIIIHAAAA!! Er komt een vervolg op Controle!

Titel: Contact! En dit wordt de cover.

Cover Contact!
Cover Contact!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 160 reviews.
Scroll naar boven