Recensie Annette Overvoorde voor Yin en Yang

Yin en Yang: informatief kinderboek

Barbara: Yin en Yang is een informatief kinderboek over de oude cultuur en geschiedenis van China, die ook volwassenen zal bekoren!

Yin en Yang – Nienke Pool / Ingrid van der Knaap

Als assistente bij Droomvallei gaan de boeken die worden gepubliceerd uiteraard door mijn handen en mijn passie voor lezen maakt het haast onmogelijk deze boeken dan niet zelf te lezen. Zo ook dit boek Yin en Yang.

Yin en Yang: informatief & zeer toegankelijk geschreven!

Het verhaal verraste me op inhoudelijk vlak en gaf zelfs mij als volwassene informatie die mijn brein alweer was ontschoten en leest daarbij heerlijk toegankelijk weg. Een boek dat in de bovenbouw van de basisschool heel goed kan dienen als basis voor het thema oude cultuur en geschiedenis van China of als inleidend verhaal bij een maatschappij les over normen en waarden.

Een zeer interessant thema uit de geschiedenis en cultuur van China, met als grote meerwaarde meer begrip voor anderen. Het ervaren dat onze normen en waarden op een andere basis (voorgeschiedenis) zijn gebaseerd dan die van kinderen in China.

Een ‘must read’ voor jong en oud!

Yin & Yang staat al binnen een paar dagen boven aan de tiplijst van Hebban. Dit is niet voor niets. Als onafhankelijk recensente (naast mijn werkzaamheden voor Droomvallei) herken ik een parel tussen de boeken direct. Extra leuk dus om dit boek nu namens Droomvallei te mogen introduceren als nieuwe aanwinst!

De auteur Nienke Pool heeft zelf geschiedenis gestudeerd en is daardoor uitgebreid op hoogte van de thema’s die ze in haar boeken verwerkt. Yin en Yang is het eerste boek dat ze bij Droomvallei uitbrengt en ik ben nu al benieuwd naar het vervolg over een ander thema in de cultuurhistorische reeks.

Met haar benadering wordt de geschiedenisles voor elk kind een waar feest! Iets waar ik zelf vroeger niet al te veel interesse voor had moet ik bekennen, want waarom in stoffige dingen uit het verleden duiken als er zoveel is in het heden wat veel belangrijker is als kind. Dit boek kan daar een zeer positieve bijdrage aan brengen.

Wat vinden de recensenten over Yin en Yang?

Het boek in inmiddels naar diverse recensenten toegestuurd en zodra de recensies worden gepubliceerd, worden hieronder de linken van deze recensies geplaatst.

Recensie Annette Overvoorde voor Yin en Yang
Recensie Annette Overvoorde voor Yin en Yang

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 158 reviews.
Scroll naar boven