Esther van der Ham en Yoeke Nagel

In de serie: vertederende vragen en mooie complimenten

Ik krijg best veel emails, vragen en berichten op een dag, een dag met 40 berichten is een rustige.  Er is altijd wel een boek dat naar de drukker moet, een auteur die wil weten of er recensieboeken mogen worden verdeeld, of de poster / flyer/ sticker enz al klaar is … . Nee, het is nooit saai.

Gisterenavond laat kreeg ik een email die me erg vertederde. Met toestemming deel ik de vraag die ik kreeg (en mijn antwoord). Je snapt, ik werd hier heel blij van.

Beste Ester
Ik ben Q de dochter van W ik review met mijn mama samen boeken van jouw uitgeverij voor onlybyme.

Toen ik jouw boeken las vond ik ze veel leuker dan die uit de bibliotheek, dus toen kwam ik op het idee om een spreekbeurt te houden
over jouw uitgeverij.

En daarvoor heb ik informatie nodig over de uitgeverij en feitjes over jou en, ik wouw vragen of ik misschien spulletjes kon lenen?
Wat ik wil weten over de uitgeverij is: Hoe lang dat de uitgeverij al bestaat?
Wat ik wil weten over jou is:Hoe oud je bent?,hoe was op het idee  gekomen om een uitgeverij te starten?en wat je het leukste werkje vind
in de uitgeverij?

Dit is mijn antwoord:

Droomvallei uitgeverij bestond in november 2016 precies vijf jaar.

Het eerste boek dat uitkwam was De Droomvallei, een reis met je ogen dicht. Dat is een boek dat kon worden voorgelezen en waarvan de plaatjes kunnen worden ingekleurd door de kinderen. Ik had het naar andere uitgeverijen opgestuurd, maar die vonden het te bijzonder. Toen heb ik besloten om zelf een uitgeverij te beginnen voor bijzondere boeken. Dus dat is meteen het antwoord op één van je latere vragen. Inmiddels zijn er veel boeken bij Droomvallei Uitgeverij, ook van andere auteurs en illustratoren. Maar alle boeken zijn bijzonder, vrolijk en kleurrijk. Vind ik zelf.
Ik ben 44 jaar oud, geboren op 16 september 1972.
Het leukste werkje voor de uitgeverij vind ik het boek opmaken. Geen make-up hoor, maar het boek klaarmaken voor de drukker. De goede teksten erin zetten, de plaatjes erbij en dan het bestand naar de drukker sturen zodat die er een boek van kan maken. O nee, het allerleukste werkje is de dozen openmaken die van de drukker komen als het boek klaar is. En dan maar hopen dat het allemaal goed is gegaan: geen tekeningen op z’n kop, hoekjes van de boeken beschadigd of bladzijden die aan elkaar plakken.
Succes met je spreekbeurt en heel veel groetjes

 

 

1 gedachte over “In de serie: vertederende vragen en mooie complimenten”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 158 reviews.
Scroll naar boven