Marijke Witman, verkeerde keuzes

Interview met Marijke Witman, een van de kleurrijke schrijvers

Marijke Witman is één van de kleurrijke schrijvers, een initiatief van Jolanda Pikkaart en Droomvallei Uitgeverij.  Zij is geïnterviewd door Maya Engels.

Kan je iets over jezelf vertellen? Ik ben Marijke Witman, 67 jaar. Wij hebben twee dochters die ieder ook twee dochters hebben in hun gezin. Daar genieten we het allermeeste van, ons gezin.

Vertel kort iets over jouw boek: Mijn boek ‘Verkeerde Keuzes’ gaat over de verdwijning van de 14-jarige Tess en mijn nieuwe psychologische thriller heeft als titel ‘Verscheurd’.

Wat heeft jou geïnspireerd om dit boek te schrijven? ‘Verkeerde Keuzes’ drong zich aan me op en ook nu werd ik wakker met de verhaallijn grotendeels in mijn hoofd.

Waarom heb je gekozen voor dit genre? Ik lees het zelf ook graag.

Hoe lang heb je erover gedaan om het schrijven? Het vorige boek ongeveer 3 jaar, met deze ben ik nu enkele maanden bezig.

Wat is jouw favoriete deel van het schrijfproces en waarom? Als ik zelf er zo in opga dat ik van de omgeving niks meer meekrijg. Bij ‘Verkeerde Keuzes’ heb ik menig traan gelaten, maar dat zijn verreweg de mooiste stukken. In mijn nieuwe boek hebben de tranen inmiddels ook al gevloeid.

Hoe ga jij om met writer’s block? Ik accepteer het en leg het aan de kant tot ik weer verder kan. Soms moet je de dingen nemen zoals ze komen.

Welke ethische grenzen trek je als het gaat om je schrijfwerk? Mijn eigen grenzen van fatsoen ga ik niet over.

Werd je al schrijvend een bepaalde richting in geduwd of had je voordat je begon al een duidelijke opzet in je hoofd? Soms ga ik tijdens het schrijven een kant op de ik vooraf niet had overzien. Zo heb ik bij ‘Verkeerde Keuzes’ heel bewust de dader een hoofdrol gegeven, zonder te laten zien wie hij is.

In welke omgeving speelt het verhaal zich af en waarom heb je daarvoor gekozen? In de omgeving waar ik woon en opgegroeid ben, omdat ik daar veel plekjes ken die als plaats delict kunnen gelden.

Hoe maakte je de keuze voor de titel en cover van je boek? De titel van dit nieuwe boek was het eerste dat in me opkwam na het schrijven van de proloog.

Wat is de beste feedback die je ooit hebt ontvangen over jouw werk? Dat de schrijfstijl zo beeldend is, dat je alles ruikt, ziet, proeft en voelt van het hele verhaal. Die is van Jitske Kingsma-Postma.

Voor welke soort lezers denk je dat jouw boek het meest geschikt is? Mensen die van psychologische thrillers houden.

 

Wat hoop je dat lezers uit jouw boek zullen halen, is er bijvoorbeeld een achterliggende gedachte of boodschap? Bij ‘Verkeerde Keuzes’ is de onderliggende boodschap; ”Oordeel niet gelijk, maar heb begrip voor omstandigheden die soms een ingrijpende verandering teweegbrengen.”
Mijn nieuwe boek heeft er ook een, maar daar wil ik nog niet teveel over delen.

 

Hoe promoot jij je boek? Boekwinkels in de regio bezoeken, sociale media en mensen actief laten weten dat het boek eraan komt. Prikkelen en nieuwsgierig maken door kleine stukje te laten zien.

 

Wat zijn jouw toekomstplannen met betrekking tot jouw schrijven? Lekker doorgaan met waar ik nu mee bezig ben.

Wat lees je zelf graag? Psychologische thrillers.

 

Ben je naast het schrijven nog actief met andere bezigheden en kun je ons hierover iets vertellen? Ik was tot voor kort actief in iets met schrijven, maar wil een nieuwe weg inslaan, dus ik ga iets zoeken dat helemaal bij me past.

 

verkeerde keuzes thriller door Marijke Witman

1 gedachte over “Interview met Marijke Witman, een van de kleurrijke schrijvers”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 160 reviews.
Scroll naar boven