Kennismaken met Els Zax

In het najaar verschijnt het kinderboek van Els Zax bij Droomvallei Uitgeverij. Ik stel haar graag aan je voor!

Els Zax

 

Wat is jouw favoriete deel van het schrijfproces en waarom?

Het favoriete deel is als het verhaal in de grondverf staat en ik zie hoe al schrijvend de personages van karakter veranderen. Ook voor mij is soms de afloop verrassend.

Hoe is jouw schrijfstijl veranderd sinds jouw eerste boek?

Mijn eerste boek ben ik aan het herschrijven. Ik zie nu duidelijk de knelpunten. Een professor heeft een apparaat uitgevonden waarmee hij de negenjarige Sterre naar de hemel afschiet om haar een kijkje te laten nemen. Bij aankomst valt Sterre midden in een ruzie. Het blijkt dat iedere planeet een hemel heeft behalve Jupiter. Zonder hemel vinden dode Jupiteranen er geen rust. Geen engel druft er heen te vliegen. Dappere Sterre wel en zorgt voor een tweedehandse hemel. Het knelpunt is dat ik onderweg veel te veel laat gebeuren. Ik heb geleerd niet te veel zijwegen in te slaan. Houd het simpel en spannend.

Voor welke soort lezers denk je dat jouw boeken het meest geschikt zijn?

Voor kinderen vanaf 7 tot 11 jaar.

Zijn er verhalen die je nog niet hebt geschreven, maar die je graag zou willen schrijven?

Momenteel herschrijf ik het verhaal over Sterre. Haar opa is uitvinder en heeft een bi-locatieapparaat uitgevonden om op twee plaatsen tegelijk te zijn. Hij wil een kijkje in de hemel nemen. Gezien zijn leeftijd bestaat de kans dat ze hem daar houden. Zijn andere helft, die op aarde blijft, kan hem met het bi-locatiapparaat terughalen. De proef mislukt, maar Sterre weet een andere oplossing. Samen belanden ze bij de hemelpoort. Opa wordt door een engel meegelokt naar de zevende hemel. Voor hem een drama, hij wil terug naar zijn kleindochter, Sterre zoekt opa.

1 gedachte over “Kennismaken met Els Zax”

  1. Esther Hamersma

    Dit boek is een aanrader (ook voor volwassenen!).. een tot de verbeelding sprekend verhaal dat in alle eenvoud leidt naar een zoete ontknoping! Love it.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 158 reviews.
Scroll naar boven