Op 21 juni 2017 verschijnt ‘Kruimels zijn ook brood’, een indrukwekkende roman van Marelle Boersma en haar vader Joop (90), met als rode draad de rol van de vader in het leven van een kind. Wat heeft je gemaakt tot wie je nu bent? Tijdens een wandeling langs de Sint Jansbeek in Arnhem komt het schrijversduo tot de kern van het leven. Marelle en Joop Boersma presenteren hun autobiografische boek op 21 juni 2017 in boekhandel Het Colofon in Arnhem.

Vader- en dochterband
Hoe goed ken ik mijn vader eigenlijk? Als Marelle Boersma met haar partner naar Portugal verhuist, verdwijnt het vanzelfsprekende van het contact met haar vader. Even langsgaan, elkaar even zien, is ineens lastiger. Het was de aanleiding voor de beschreven wandeling door Arnhem, waarin Joop en Marelle Boersma hun kijk op het leven delen. Bijna een eeuw leven vat je niet in één gesprek samen, toch is dat precies wat ze doen. Ze maken alles bespreekbaar waar vroeger over gezwegen werd. Er volgen opzienbarende gebeurtenissen, waarvan ze soms het bestaan niet wisten. Vader en dochter leren elkaar beter kennen en krijgen meer begrip voor de soms ingrijpende keuzes die ze beiden hebben gemaakt. Recensent Hanneke Tinor-Centi ziet in het boek een duidelijke boodschap.

Dit bijzondere werk is niet uitsluitend een mooi en indrukwekkend boek. De boodschap mag duidelijk zijn: praat met je ouders voor het te laat is.

Over de auteurs
Marelle Boersma is auteur en schrijfdocent. Ze schreef onder andere de bestsellers ‘Ik volg je’ en ‘Vals Alarm’. Marelle woont en werkt grotendeels in Portugal waar ze schrijft en schrijfvakanties organiseert. Haar vader Joop Boersma heeft na zijn carriëre als reumatoloog de pen opgepakt. Hij schreef onder meer ‘Nachtregenboog’ en ‘Zielenvogels’. De Sint-Jansbeek, in de volksmond Sonsbeek genoemd, waarlangs ze samen wandelden, is voor beiden bekend terrein. Leuk detail is dat de werkzaamheden volop aan de gang zijn om de Sint Jansbeek, die aan de basis heeft gestaan van het ontstaan van de stad Arnhem, eind dit jaar weer door de stad te laten stromen.

Op de kalender
Het boek Kruimels zijn ook brood wordt uitgebracht door Droomvallei Uitgeverij. De verkoopprijs van deze paperback bedraagt € 14,95. Het boek is vanaf 21 juni verkrijgbaar via www.prachtboeken.nl en alle (online) boekwinkels. ISBN: 978-94-91886-76-8. De boekpresentatie vindt plaats op woensdag 21 juni 2017 om 14.00 uur in boekhandel Het Colofon aan de Bakkersstraat 56 in Arnhem.

Boekpresentatie Marelle en Joop Boersma
Boekpresentatie Marelle en Joop Boersma