Boekpresentatie Marelle en Joop Boersma

Kruimels zijn ook brood – leesfragment

KRUIMELS ZIJN OOK BROOD  is een uitdrukking van de opa van Marelle Boersma. Het grijpt terug op de armoede van die tijd in huize Boersma. Maar verderop in het boek zul je ontdekken dat deze titel een diepere laag heeft, een extra lading. Dan begrijp je waarom haar autobiografische roman deze titel heeft gekregen.
Het boek is voor hen nu al geslaagd: haar vader en zij hebben elkaar nog beter leren kennen. Haar vader zegt in de video die op Marelles website staat: ‘Het heeft mijn leven verrijkt.’ En dat is Marelle grondig met hem eens!Flaptekst van Kruimels zijn ook brood:

Bijna een eeuw leven vat je niet in één gesprek samen. Toch is dat precies wat Marelle wil: met haar negentigjarige vader praten over wezenlijke zaken, over ervaringen van vroeger. Tijdens een wandeling door Arnhem komen ze tot de kern van het leven. Wat heeft je gemaakt tot wie je nu bent? Zijn dat de genen? Of wordt het leven op een andere manier doorgegeven van ouder op kind?
Eerst komen er wat aarzelende ontboezemingen, over de armoede in Joops jeugd, het onderduiken in de oorlog. Daarna delen ze diepe emoties met elkaar die ze altijd voor elkaar verborgen hebben gehouden…
Lees hier het eerste hoofdstuk: Tekstfragment Kruimels zijn ook brood

Hanneke Tinor-Centi (HT-C-communicatie) schreef: “‘Kruimels zijn ook brood’ is een treffend, rakend en schurend boek.”

ZIN Magazine schreef: ‘Wat een liefdevol en moedig project hebben Marelle en haar vader volbracht.’

Het boek verschijnt op 21 juni bij Droomvallei Uitgeverij. Prijs paperback: 14,95. Het is tevens verkrijgbaar bij alle (online)boekwinkels.
Ook verkrijgbaar als Ebook
Wil je meer lezen over het boek: KRUIMELS
kruimels zijn ook brood Marelle Boersma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 158 reviews.
Scroll naar boven