Powerqueens, culinair de wereld delen

Een gastblog van Droomvallei auteur Danitzah Jacobs.
In september 2013 is onze inspirerende en culinaire reis begonnen. Wat begonnen is als een idee om een website te maken met levensverhalen en recepten van krachtige vrouwen, is uitgegroeid tot de publicatie van een boek, een website, een Facebookpagina en een online magazine. Met een geweldig team power vrouwen werken we samen aan Power Queens | Culinair de wereld delen. Een inspiratiekookboek, waarin inspirerende vrouwen hun levensverhalen en familierecepten delen met de wereld.

Als debuterend auteur ben ik enorm dankbaar voor de Power Queens die samen met mij dit avontuur zijn aangegaan. Hun inzet, enthousiasme, expertise en energie is aanstekelijk. Om de drukkosten te bekostigen hebben wij uw hulp nodig! U kunt ons helpen het bedrag bij elkaar te krijgen door een digitale minikookboek te bestellen voor € 10,00. Een minikookboekje met authentieke familierecepten of recepten waar wij onze eigen ‘draai’ aan hebben gegeven.

Wij hopen dat u geïnspireerd wordt door onze recepten en dat u er zelf ook mee aan de slag gaat. Voeg iets toe of laat iets weg. Maak foto’s en deel ze met ons, zodat wij ze weer kunnen delen met de wereld.

De recepten uit het Power Queen | Minikookboekje

Begin de week eens met de bonchi kòrá, bruine bonensoep, een recept geïnspireerd op het authentieke recept van mijn oma. Bonen zijn het symbool van overvloed en daar kunnen we niet genoeg van hebben.

Caïnva deelt haar familierecept voor tonijnballen. Een eenvoudig, maar overheerlijk gerecht, dat zowel als voorgerecht en als hoofdgerecht geserveerd kan worden.

Esther laat ons kennismaken met het favoriete gerecht van haar kinderen: zoete zuurkool. Dit gerecht smaakt lekker in de winter, maar ook in de zomer.

Désirée trakteert ons op de torta van haar moeder, een hartige taart van macaroni en tonijn, heerlijk bij de lunch maar ook als hapje op een feestje.

Nayda’s favoriete tussendoortje is arepa di pampuna, pompoenpannenkoeken. Lekker bij een kopje thee, maar een paar van deze kleine pannenkoeken zijn als ontbijt ook niet te versmaden.

En dan hebben we de nagerechten van Irèn en Sofie. Allereerst de bloedworst chocoladecake van Irèn. Verslavend lekker en zeker niet aan te raden als u (voor de zoveelste keer) van plan bent om te gaan lijnen.

Het bananenijs van Sofie is super makkelijk om te maken. Een overheerlijke verantwoord ijsje voor de kids, waarmee ze bovendien ongemerkt fruit binnenkrijgen. U kunt er zelf ook eindeloos van smullen, zonder schuldgevoel.

Als bonus krijgt u ook een exotische cocktailrecept van onze vrienden van Mongozo gemaakt met bananenbier.

Bestellen kan door het sturen van een mailtje aan Danitzah: Màrshé Breda

Powerqueens mini kookboekje
Powerqueens mini kookboekje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 160 reviews.
Scroll naar boven